Tijdens de conferentie van het Armoedepact werden door een donatieactie van Riwald recycling maar liefst tien cheques van 3000 euro uitgereikt
Tijdens de conferentie van het Armoedepact werden door een donatieactie van Riwald recycling maar liefst tien cheques van 3000 euro uitgereikt (Foto: )

Riwald Recycling doneert 30.000 euro

ALMELO - Tijdens een speciale conferentie van het Armoede pact werden er namens de broers Gert en Ewald Huzink door burgemeester Gerritsen aan tien initiatieven cheques ter waarde van 3000 euro uitgereikt. Alle initiatieven zetten zich direct in voor mensen die in armoede leven. De gebroeders Huzink zijn van Riwald Recycling.

Riwald Recycling vierde onlangs haar 30-jarig bestaan. In plaats van cadeaus werd er een donatie gevraagd voor mensen die weinig te besteden hebben in allerlei opzichten. 'Toen wij destijds begonnen met ons bedrijf in recycling hadden we het echt niet breed. We weten dus uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn wanneer je alle zeilen moet bij zetten om rond te komen,' geeft Gert Huzink aan. 'Wij zijn er trots op dat het ons nu voor de wind gaat, maar we vergeten niet waar we vandaan komen.'

Conferentie Armoedepact

Het bedrag dat gedoneerd werd, is door de broers aangevuld tot 30.000 euro. 'Het Armoedepact bestaat 10 jaar en het leek ons daarom een mooi gebaar om 10 initiatieven te kiezen,' geeft Ewald Huzink aan. Dat zijn de Eethoek, maaltijdverstrekkers, Ter Wille, de verslavingszorg, die in gesprek gaat met gedwongen prostitués. leergeld Almelo en Tubbergen, die ervoor zorgen dat kinderen in armoede toch naar school kunnen. Ook ging een cheque naar Verjaardag in de Maak. De Buurvrouw is een project dat mensen die het niet breed hebben kunnen genieten van een gezonde maaltijd en daarnaast sociale contacten op doen. Woonschap de Wonne biedt (tijdelijk) onderdak aan mensen. Toppers bieden op zondagen speciale workshops aan kinderen van 10 tot 12 jaar, waardoor ze betere keuzes voor een vervolgstudie kunnen maken. Tactus verslavingszorg kent een bemoeizorgsysteem voor zorgmijders, Ze regelen ook Sheltershoots. Almelo Doet Mee kreeg een cheque, waardoor heel veel mensen, die het niet kunnen betalen ook de kerstvoorstelling van 'Het meisje met de zwavelstokjes' kunnen bijwonen. Alle betrokkenen waren erg blij met de gulle gaven.

De middag, die in de Almelounge van Heracles werd gehouden, stond naast de prachtige donaties ook in het teken de conferentie van het Armoedepact. Dit bestaat uit een groep van mensen die jaarlijks meerdere ontmoetingen houden waarbij ze elkaar op de hoogte stellen hoe ze de armoede in Almelo zoveel mogelijk het hoofd kunnen bieden. Ze bestaan uit zeven Almeloërs waaronder Peter van Heteren en Claudia Beumer.

Een keer per jaar wordt een conferentie gehouden, zoals onlangs. Er waren een viertal verschillende workshops die allemaal betrekking hadden op het thema armoede in verschillende facetten. Onder hen een groep leerlingen van het Saxion die heel treffend weergaven wat het allemaal kan betekenen wanneer je niet over de nodige geldelijke middelen beschikt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden