Het koor Cantibilé uit Mariaparochie won vorig jaar het Kerstkorenfestival
Het koor Cantibilé uit Mariaparochie won vorig jaar het Kerstkorenfestival (Foto: )

Vierde editie Kerstkorenfestival

ALMELO - Op zaterdag 21 december staat het centrum van Almelo voor de vierde keer in het teken van het Kerstkorenfestival. Er hebben zich zeven koren aangemeld. Zij mogen onderling uitmaken wie het mooiste en beste de kerstsfeer kan over brengen op het Almelose publiek.

'Er is nog steeds de mogelijkheid voor koren om zich te elfder ure aan te melden', geeft Jos Tornij van Almelo Events aan, zij organiseren dit prachtige evenement. Aanmelden kan dus nog via info@almeloevents.nl 'We zijn er best wel trots op dat we deze keer het koor 'Prestige' uit Deventer naar Almelo hebben kunnen halen, het is een groot koor dat uit maar liefst 75 zangers en zangeressen bestaat. Het Zwingkoor uit Almelo en het koor Rumor uit Rijssen/Nijverdal kennen dezelfde dirigent, te weten Nienke Kreijkers. Een deskundige jury beoordeelt alle optredens op kwaliteit en uitstraling.

Het festival begint om 13.00 uur in het centrum van Almelo. De koren zullen optreden op een drietal podia, de Citypromenade bij de fontein, op de Koornmarkt en op het Marktplein. Om 16.15 uur verzamelen alle koren zich op de Koornmarkt rond het balkon van Yvon Women's wear om gezamenlijk nog een lied te zingen, waarna de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Die bestaat onder andere uit een geldbedrag, een trofee en natuurlijk eeuwige roem.

Titel verdedigen

Het winnende koor van vorig jaar, Cantibilé uit Mariaparochie neemt dit jaar niet deel en kan dus haar titel niet verdedigen. Het blijft dus een vraag wie er wel met de eer gaan strijken. Dus kom allemaal op de 21e vanaf 13.00 uur tot 16.30 uur naar het centrum van Almelo en laat u verrassen door alle mooie sfeervolle kerstklanken.

Deelnemende koren aan het Kerstkorenfestival 2019

Zwingkoor uit Almelo, Popkoor 'What's New!' uit Almelo (Kaliber), 'Prestige' Deventer, Vocal Group 'Update' uit Vriezenveen e.o., Vocalgroup ResetM2M uit Almelo, Twentzz! uit Hengelo, Vocalgroup, Rumor has it! uit Rijssen en Nijverdal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden