Dankbaar dat ze 60 jaar samen gehaald hebben


Het echtpaar samen met loco-burgemeester Arjen Maathuis onder de boog die de buren geregeld hebben
Het echtpaar samen met loco-burgemeester Arjen Maathuis onder de boog die de buren geregeld hebben (Foto: )

Dankbaar dat ze 60 jaar samen gehaald hebben

ALMELO - Het was op donderdag 28 november precies 60 jaar geleden dat Corry van Housselt en Ben Schurink samen in het huwelijksbootje stapten. Beide echtelieden zijn 86 jaar en komen uit Enschede, zijn daar ook getrouwd, maar wonen ondertussen al weer bijna 60 jaar in Almelo. Het paar heeft 3 kinderen en vier kleinkinderen. Het feest werd groots gevierd met familie, buren en vrienden in het restaurant Beeklust.

Eind jaren vijftig was er een schaarste aan huizen. Ook het echtpaar Schurink kon maar moeilijk aan een huis komen, nadat Ben Schurink een technische studie aan de HTS had afgerond. Toen hij een baan aangeboden kreeg bij Brugman in Almelo, waaraan tevens een huis verbonden was, ging hij daar op in. Zo is het echtpaar aan de Horstlaan terecht gekomen, waar ze al weer heel wat jaren met heel veel plezier wonen.

Ze wonen dan wel in Almelo, maar ze zijn en blijven nog altijd fan van FC Twente. Vanuit hun woning aan de Horstlaan hebben ze al heel wat sportverenigingen voorbij zien komen, van PH, AKC tot Luctor et Emergo. Ben Schurink heeft het grootste deel van zijn werkzame leven bij Brugman gewerkt. Hij ging met vervroegd pensioen en toen ging zijn vrouw Corry weer aan het werk. 'Ik heb toen een tijd in de linnenkamer van het Meulenbelt gewerkt, dat beviel goed,' geeft Corry aan. Daarnaast is Corry Schurink 25 jaar vrijwilligster in het Meulenbelt geweest. Ze houdt ook van verzamelen. Ze heeft onder andere een grote collectie theepotten, bromtollen, muziekdoosjes, blikken en nog veel meer. Ook handwerken is een hobby van haar. Ben is nog altijd keurmeester van kippen op tentoonstellingen, was secretaris van Oneto en is daar erelid van. Ben Schurink rijdt regelmatig in de auto en samen bezoeken ze familie in Enschede en andere plaatsen in de omgeving. De buurt had voor het diamanten bruidspaar een mooie boog gemaakt. 'Wij wonen hier fijn en hebben goede buren', geeft het echtpaar aan. Het geheim van een lang huwelijk? 'Gewoon van mekaar houden, anders niks,' geeft Ben heel nuchter aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden