De bomen die onlangs de grond in zijn gegaan op het nieuwe Marktplein, de Corridor, kregen een heel 'gespreid bedje' om zich te wortelen
De bomen die onlangs de grond in zijn gegaan op het nieuwe Marktplein, de Corridor, kregen een heel 'gespreid bedje' om zich te wortelen (Foto: )

Na het water, nu ook bomen

ALMELO - Maandag 2 december werden voor de C&A en het Huis van Katoen en Nu bomen geplant. De grote plantaan die voor Nielz café komt werd twee dagen later in de grond gezet. Het geheel is een heel speciaal project dat moet garanderen dat de planten zeker dertig en misschien wel zestig jaar kunnen blijven staan. Rob Hogt sprak namens de gemeente over het project. Erwin van Herwijnen van Tree Ground Soluntions uit Amsterdam gaf een uitgebreide toelichting over hoe de bomen in de grond zijn gegaan. Van Herwijnen heeft al dertig jaar ervaring in het planten van bomen in stedelijke gebieden. Al ruim vijftien jaar is hij bekend met Permavoïd, een systeem dat opgebouwd is uit speciale 'kratten' die voor een goede voedingsbodem van de bomen zorgen. De grote Oosterse plataan komt in een speciale bunker te staan. Dit maakt de boom nog beter bestand tegen kermissen, markten en zelfs langsrijdend verkeer. Voor het Huis van Katoen en Nu komen lindes te staan en voor C&A worden Cleditia's geplaatst staan. Deze zijn volgens het permavoidsysteem in de grond gezet. Van Herwijnen garandeert dat de bomen zeker 30 jaar mee gaan. Rond de bomen komen speciale bankjes waarop het publiek kan zitten. De bomen hebben nu in de wintermaanden geen blad, maar als er straks in de zomer bladeren aan de bomen zitten geeft dat Almelo en zijn nieuwe plein een nog mooier aanzicht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden