De Doelenkerstmarkt zorgt elk jaar voor een gezellige sfeer door alle lichtjes en kraampjes
De Doelenkerstmarkt zorgt elk jaar voor een gezellige sfeer door alle lichtjes en kraampjes (Foto: )

Doelenkerstmarkt: jarenlange traditie

ALMELO – Al meer dan twintig jaar wordt er midden december een kerstmarkt gehouden in het Doelengebied. Ook dit jaar vindt op 15 december deze traditioneel gezellige en compacte kerstmarkt plaats in de Doelenstraat, Molenstraat, stukje Ootmarsumsestraat, Oranjestraat en Grotestraat Noord. De Doelenkerstmarkt begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Een aantal jaren heeft ook de Kerkstraat deelgenomen aan de Doelenkerstmarkt, maar nu heeft de organisatie er toch weer voor gekozen om het te houden bij het échte Rondje Noord, zoals het in de volksmond ook wel genoemd wordt. Afgelopen zomer is de stichting Rondje Noord in het leven geroepen en de Doelenkerstmarkt is daar een onderdeel van. 'We hebben meerdere werkgroepen opgesteld en de taken goed verdeeld,' laat Francis van Stolenstudio weten. Ook het Wevershuisje met zijn traditionele kniepertjes, de verkoop van textielhandwerk, de Georgiusbasiliek en de kunstenaars van de Herengracht zijn bij de Doelenkerstmarkt betrokken. Al vele jaren werken de buurtbewoners samen met de ondernemers wat voor de unieke sfeer zorgt. De organisatie is ook blij met de vrijwilligers, waaronder ook enkele asielzoekers, die ons helpen. Daarmee toont Rondje Noord zijn maatschappelijke betrokkenheid. Ook zijn traditiegetrouw verschillende vertegenwoordigers van goede doelen op de markt aanwezig. Dat zijn onder andere de Almeloopers die gehuld in hun opvallende oranje jassen loten verkopen voor de Roparun.

Dit jaar staat de Doelenkerstmarkt specifiek in het teken van het goede doel 'Verjaardag in de Maak'. Deze Almelose stichting zet zich in om voor alle kinderen een leuke verjaardag te realiseren, dus ook voor hen die daarvoor financieel niet in de gelegenheid zijn. De hele decembermaand staat er op de toonbank van de winkeliers die bij het Rondje Noord horen een pot waarin klanten geld kunnen doneren. Natuurlijk kan men ook geld overmaken op het rekeningnummer NL02RABO0157569632 t.n.v. Verjaardag in de Maak. Men kan zich inschrijven voor een kraam om de meest uiteenlopende kerstspulletjes aan te bieden. Daar wordt goed gebruik van gemaakt. Ook is er weer gezellige muziek van bandjes en koren, 'Kroamschudd'n in Mariaparochie' wordt getoond op een groot doek op het pand van Univé, en de midwinterhoornblazers laten zich horen bij de Georgiusbasiliek. En natuurlijk staan er allerlei leuke kramen met kerstgerelateerde artikelen, glühwein, warme chocolade, kommetjes erwtensoep en andere lekkernijen.

Winters Almelo met zijn grote parade gaat ook door de Grotestraat Noord en doet ook de Doelenkerstmarkt aan. Daarmee lopen beide activiteiten heel mooi in elkaar over. Mensen die nog meer informatie willen, bijvoorbeeld over het parkeren tijdens deze kerstmarkt, kunnen kijken op www.doelenkerstmarkt.nl H

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden