<p>Bij Shop in Shop XL Store op de Wooboulevard in Almelo is de keuze reuze in klokken.</p>

Bij Shop in Shop XL Store op de Wooboulevard in Almelo is de keuze reuze in klokken.

Een klok aan de wand? Alles mag tegenwoordig

ALMELO - Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens luidt het gezegde. Wat vroeger nog harder luidde, was de Koekoek die uit zijn huisje schoot bij grootmoeders wandklok. Maar wat is de trend van nu? Shop in Shop XL Store legt het uit.

Vroeger hing er een gigantisch ornament aan de wand. Met prachtig houtsnijwerk, gouden klepels die heen en weer zwiepten en met geluk ving je een glimp van een luidkeelse Koekoek of een vrolijk Tirools koor dat om het uur van zich liet horen. Waar dit alles toen gezien werd als kunst en collectorsitems, wil nu merendeel van de trendbewuste bevolking zo’n klok nog niet ophangen - al kregen ze geld toe.

Maar wat willen we nu dan wél aan de muur hangen?

Elke fase is inmiddels geweest en iedereen volgde ze braaf op. Na de Koekoeksklok kwamen de minimalistische klokjes als complete tegenpool van het verleden. Vervolgens wilde iedere hippie een kubusvormige digitale wekker, waarbij de cijfers versprongen door het omklappen van een plastic labeltje.

Daarna was je de man als je een robuust stoer uurwerk aan de wand had; het liefst hoe groter hoe beter, want groot stond voor duur en duur stond voor welvaart.

Bij elk tijdperk veranderde onze haarcoupe, kledingstijl, interieursmaak en daarmee ook de tikker aan de muur. Zoals het bij alles gaat in de laatste jaren, zie je ook op het gebied van klokken dat nu alles mag. Elke persoon volgt zijn of haar eigen stijl. Draag wat je wilt, hang de klok op die jij wenst. Het mooie hieraan is dat er op het gebied van klokken dan ook alles te krijgen is.

Toch zie je wel dat er veranderingen zijn in stijlen en aanbod. Onze smaak past zich daar op aan. Zo zie je momenteel veel exemplaren waarbij het binnenste uurwerk met allerlei bewegende tandwielen zichtbaar is doordat de achter plaat van glas is. Dit geeft een geweldig effect. Ben je prikkelgevoelig? Dan raad ik dit model niet aan. Zodra je oog op de tandwielen valt, kan je je dagbesteding gedag zeggen, want daar zal niks meer van terecht komen. Het is stiekem best aangenaam en lichtelijk verslavend om naar te kijken namelijk.

Ook zijn de klokken van nu vaak stil in gebruik. Het vogeltje piepte al lang niet meer, maar de secondewijzer tikte nog dapper door de jaren heen. Toch moet ook die er aan geloven. We willen stilte in de dagelijkse chaos. De vroeger hardschokkende wijzer glijdt momenteel geluidloos rond als een goed geoliede machine. Zeer rustgevend als je het mij vraagt.

Qua formaat is alles toegestaan: Groot, klein, rond of zelfs vierkant. Hout, glas, goud en zilver kunnen ook. Volg je gevoel naar de klok voor jou.

Luana (19) was op zoek naar een klok voor in haar nieuwe huisje. “Ik wil een stoere klok die subtiel is, maar toch opvalt aan de wand. Deze stalen variant sprong er meteen uit voor mij. Toen wist ik dat dit hem moest worden”, aldus Luana.

Ben jij zelf op zoek naar een geschikte klok? Shop in Shop XL Store op Woonboulevard Almelo heeft de klok voor jou.

-Tekst Jerney Bennes - marketeer bij Woon & Slaap, Shop in Shop XL Store & Top 1 Toys.

Meer berichten