Foto: Marion Wesselink

Sint krijgt veel bezoek in het Sinterklaashuis

ALMELO - Sinds ongeveer acht jaar brengt Sint jaarlijks een bezoek aan het Sinterklaashuis in Almelo. Hij heeft daar een leuke logeerplek voor zichzelf en zijn grote schare Pieten. Dit jaar kreeg hij een leuk adres aan de Grotestraat op nummer 60 aangewezen. Sint kwam op 16 november met heel veel Pieten Almelo binnen gevaren. Velen, groot en klein, zongen hem toe, gaven hem een hand of gingen met de Sint en een van zijn Pieten op de foto. Hij kreeg die middag van de burgemeester ook de sleutel van het Sinterklaashuis. Sinds de Sint en zijn Pieten dus in Nederland zijn slaapt hij in het Sinterklaashuis. Ook de Pieten verblijven er. Op woensdagen en in het weekend mogen de kinderen er met hun ouders op bezoek komen. Ze mogen er grabbelen in een ton voor een cadeautje (zolang het maar geen fopcadeautje is van Malle Pietje….), een kleurplaat maken en natuurlijk samen op de foto. Ook op woensdag 27 november waren Sinterklaas en negen van zijn Pieten aanwezig in het Sinterklaashuis. De hele middag hoor je roepen door de Pieten, maar ook door de Sint zelf 'foto, foto'. Dan verzamelen ze zich samen met allerlei kinderen en worden door de trotse ouders de mooiste plaatjes geschoten. Velen deden zich tegoed aan de pepernoten, de kinderen die net aan het wisselen zijn kregen van de Sint een extra noot voor hun 'Sinterklaasgebitje'.

Verlanglijstje

Zowie en Roy staan uitgebreid klaar om te poseren met Sint en Piet. Zowie vertelt trots dat ze hatchimals op haar verlanglijstje heeft staan. Het schijnen diertjes met eitjes er in te zijn. Ook Ta mini's staan op haar lijstje. Ze wijst voor de zekerheid even aan in een folder welke ze al heeft. Lana is heel geconcentreerd aan het kleuren. Andere kinderen proberen cadeautjes door een schoorsteen te gooien. Silke en Rafaël luisteren naar de Voorleespiet, die een verhaal vertelt over het vergeten pietje. Ook een oudere dame die met haar rollator naar het Sinterklaashuis is gekomen, komt lachend naar buiten en heeft haar rollator vol met pepernoten. 'Als je zo oud bent als ik ga je vanzelf weer geloven,' zegt ze met een stralende lach. Buiten voor de deur van het Sinterklaashuis staan Pieten te dansen en te zingen. In het weekend is er steeds een orkestje. Het is een dolle boel… en voorlopig zijn ze nog even druk met het inpakken van de cadeautjes voor pakjesavond.

Bezoek Herakids

Aan het eind van de middag ging Sint naar het Heraclesstadion om de Herakids te bezoeken. 's Avonds kwam hij ook nog even langs in het verzorgingstehuis Friso. Ook daar genoten de bewoners met volle teugen van het bezoek van de Goedheiligman. Een echte succesformule dus, wat vast ook de komende jaren nog wel op de nodige belangstelling kan rekenen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden