Voormalige peuterleidsters hielden een oergezellige reünie en bijna iedereen gaf gehoor aan de oproep
Voormalige peuterleidsters hielden een oergezellige reünie en bijna iedereen gaf gehoor aan de oproep (Foto: )

Ouderwets gezellige reünie peuterleidsters

ALMELO - Op zaterdag 23 september troffen maar liefst zeventig peuterleidster en oud-peuterleidsters elkaar in het Meester Siebelinkhuis voor een echte super gezellige reünie. Het was Marian Slooten die de organisatie van dit geheel op zich had genomen. Ze had beloofd dit te organiseren en hield voet bij stuk.

Marian Slooten deed destijds de personeelsadministratie en beloofde bij haar afscheid een grote reünie te organiseren omdat enkele jaren geleden vele leidsters zonder een uitzwaaimoment of afscheidsreceptie uit elkaar gingen. Marian besloot na haar pensionering de organisatie van een reünie op zich te nemen. Vrijwel alle leidsters die Marian benaderde reageerden positief en kwamen massaal naar het Siebelinkshuis op zaterdag de 23e.

Opgezet in jaren '70

Het peuterspeelzaalwerk in Almelo is opgezet door Joke Golstein in de begin jaren zeventig en werd langzaam maar zeker uitgebreid. Het werd pas groot onder de vleugels van welzijnsorganisatie Avedan (daarvoor onder meer Scoop, Netwerk, SSKWA en SOSKAA geheten). De peuterspeelzalen werden in 2013 vrij plotseling overgeheveld naar Kinderdagopvang De Cirkel. Op vrijdag werkten de leidsters nog voor de welzijnsorganisatie, op de maandag er op voor De Cirkel. Datzelfde overkwam hen nog een keer toen meer recent het peuterspeelzaalwerk door Humanitas werd overgenomen. Marian zorgde nog een keer voor een gezellige middag. Ze werd op de dag zelf verrast met een bijna 100% opkomst – inclusief peuterleidster van het eerste uur Marijke Tijink en oprichter Joke Golstein. Een programma was niet echt nodig, het ging om het bijkletsen en dat konden de zeventig dames wel. Er werden nog wat foto's van destijds bekeken en krantenknipsels gelezen. Verder was het voornamelijk herinneringen ophalen. 'Het is net of we niet weggeweest zijn,' zei een van de deelneemsters tegen Marian Slooten, die met gepaste trots terugkeek op een geslaagde middag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden