Verjaardag in de Maak zamelt onder andere geld in tijdens de Doelenkerstmarkt
Verjaardag in de Maak zamelt onder andere geld in tijdens de Doelenkerstmarkt (Foto: )

Verjaardag in de Maak

ALMELO - Tijdens aanloop naar de traditionele Doelenkerstmarkt zamelen de ondernemers in de Oranjestraat, Grotestraat Noord, Doelenstraat, Molenstraat en Ootmarsumsestraat Centrum weer geld in voor een goed doel. Dit jaar is dat Verjaardag in de Maak. In Almelo leven veel kinderen die om financiële redenen niet deel kunnen nemen aan activiteiten die voor leeftijdsgenoten heel normaal zijn, bijvoorbeeld een fiets om naar school te kunnen fietsen, geld voor een schoolreisje, laat staan dat er geld is om een verjaardagsfeestje te geven als je jarig bent.

Bij kinderen werkt het vaak zo: als jij zelf geen feestje geeft als je jarig bent dan word je ook niet terug uitgenodigd voor een feestje van anderen. Het sociaal buitensluiten van kinderen kan zo beginnen en dat willen we niet. Verjaardag in de Maak vindt dat alle kinderen in Almelo in ieder geval één keer in de basisschool leeftijd een onvergetelijk feestje moeten kunnen geven. En dat vinden de ondernemers ook!

Hoe werkt Verjaardag in de Maak?

'Ouders kunnen zelf hun kinderen aanmelden als ze klant zijn bij de Voedselbank. Kinderen worden ook aangemeld voor een feestje door de stichting Leergeld/Jeugdfonds. Zij komen bij de mensen thuis, controleren de financiële situatie en inventariseren de wensen die het kind heeft. Wanneer er nog nooit een verjaardagsfeestje is geweest wordt het kind bij ons aangemeld en gaat Verjaardag in de Maak aan het werk.' Verjaardag in de Maak gaat op huisbezoek voor een gesprekje met de ouder(s) en het bijna jarige kind. Ze vragen naar wensen en hobby's en proberen zo samen het allerleukste kinderfeestje van Almelo te bedenken. De feestjes vinden altijd plaats in Almelo onder verantwoording van de ouders. Verjaardag in de Maak faciliteert, ze zijn niet persoonlijk bij de feestjes aanwezig.

Mogelijkheden

Er zijn veel mogelijkheden in Almelo om een heel leuk feestje te geven. Ze organiseren knutsel-, kunstzinnige-, sportieve-, kook-, dansfeestjes. Feestjes bij Heracles, Preston Palace, Monkey Town, Dolle Pret of een gezellig feestje thuis met spelletjes en lekkere hapjes, alles kan. Verjaardag in de Maak heeft een vast bedrag per kind te besteden, als er nog budget overblijft van het feestje dan mag de jarige daar nieuwe kleren van aanschaffen. De kleding wordt natuurlijk ook altijd in Almelo gekocht.

Omdat er steeds meer aanvragen voor feestjes komen heeft Verjaardag in de Maak ook meer geld nodig om de feestjes te kunnen realiseren. Men doet daarom een financieel beroep op u zodat Verjaardag in de Maak door kan gaan met hun werk want: alle kinderen moeten mee kunnen doen! In de decembermaand staan op de toonbanken van de deelnemende winkels inzamelingspotten waarin geld gedeponeerd kan worden. Men hoopt op een gulle bijdrage van de klanten. U kunt ook geld overmaken op rekeningnummer NL02RABO0157569632 t.n.v. Verjaardag in de Maak.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden