Afbeelding
Foto:

Reünie modevakschool in Almelo: ‘Gezelligheid’

Algemeen

ALMELO - De modevakschool in Almelo bestaat 40 jaar. Nou ja, 41 jaar. Vanwege corona is het feest pas afgelopen weekend gevierd met een reünie voor leerlingen en oud-leerlingen.

Het initiatief voor een reünie komt van Suze IJsendoorn. Al op 19-jarige leeftijd behaalde zij haar diploma lerares-coupeuse. Na eerst enkele jaren ervaring te hebben opgedaan bij een modevakschool in Enschede verhuisde ze, na haar huwelijk in 1971, naar Almelo en begon daar in oktober 1980 haar eigen modevakschool.

Suze: ‘’Bij de start van mijn modevakschool, nu ruim 40 jaar geleden, had ik nooit gedacht dat ik zo lang en met zoveel plezier les zou mogen geven. Het is dan ook heel plezierig om na al die jaren elkaar weer eens te ontmoeten. Sommige gezichten veranderen niet veel en anderen herken je niet meteen, maar wat een opkomst en wat een gezelligheid. Met deze reünie konden we weer eens heerlijk van gedachten wisselen over toen. Aan deze dag, met de vele fijne contacten, denk ik dan ook met veel plezier terug.’’

Een ruim atelier bij de huidige woning maakte het mogelijk om haar grote hobby verder te kunnen professionaliseren. In de loop der jaren heeft ze dan ook vele cursisten mogen opleiden: van tailleuse, coupeuse, coupeuse-leidster, handwerkontwerpster, modiste tot lerares-coupeuse.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 12 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 18 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 21 uur geleden
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33
LaWeDaMaDo komt met het toneelstuk 'Zwanenzang'.
LaWeDaMaDo beleeft Zwanenzang 16 apr, 10:41