Afbeelding
Foto:

Reünie modevakschool in Almelo: ‘Gezelligheid’

Algemeen

ALMELO - De modevakschool in Almelo bestaat 40 jaar. Nou ja, 41 jaar. Vanwege corona is het feest pas afgelopen weekend gevierd met een reünie voor leerlingen en oud-leerlingen.

Het initiatief voor een reünie komt van Suze IJsendoorn. Al op 19-jarige leeftijd behaalde zij haar diploma lerares-coupeuse. Na eerst enkele jaren ervaring te hebben opgedaan bij een modevakschool in Enschede verhuisde ze, na haar huwelijk in 1971, naar Almelo en begon daar in oktober 1980 haar eigen modevakschool.

Suze: ‘’Bij de start van mijn modevakschool, nu ruim 40 jaar geleden, had ik nooit gedacht dat ik zo lang en met zoveel plezier les zou mogen geven. Het is dan ook heel plezierig om na al die jaren elkaar weer eens te ontmoeten. Sommige gezichten veranderen niet veel en anderen herken je niet meteen, maar wat een opkomst en wat een gezelligheid. Met deze reünie konden we weer eens heerlijk van gedachten wisselen over toen. Aan deze dag, met de vele fijne contacten, denk ik dan ook met veel plezier terug.’’

Een ruim atelier bij de huidige woning maakte het mogelijk om haar grote hobby verder te kunnen professionaliseren. In de loop der jaren heeft ze dan ook vele cursisten mogen opleiden: van tailleuse, coupeuse, coupeuse-leidster, handwerkontwerpster, modiste tot lerares-coupeuse.

Afbeelding
Afbeelding
!
Afbeelding
Hoge waardering van het publiek 2 uur geleden
Afbeelding
Repair Café Hagedoorn 4 uur geleden
Afbeelding
Dressuur een belangrijk onderdeel van de Military 16 uur geleden
Afbeelding
‘Passed’ of ‘Not accepted’ is het begin 17 uur geleden
Afbeelding
Wie volgt winnares Sophie Leube op? 17 uur geleden
Afbeelding
Laat je inspireren tijdens oktober woonmaand 23 uur geleden
Afbeelding
Mondiale toppers massaal aan de start 23 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting met Avedan 23 uur geleden