Daniël Hergers blij met eigen slagerij in winkelcentrum Windmolenbroek

ALMELO - Hij schrikt er zelf een beetje van, maar Daniël Hergers (35) zit al twintig jaar in het slagersvak. Na wat omzwervingen heeft hij nu een vaste stek: zijn eigen Premium Slagerij Hergers in winkelcentrum Windmolenbroek. “Ik heb altijd gedacht van als ik ergens een slagerij ga beginnen dan is het in de wijk Windmolenbroek.’’

Het adres van Premium Slagerij Hergers is De Gors 11. Daniël Hergers kwam het leegstaande pand bij toeval tegen. Dat was vorig jaar april, mei. “De makelaar was eerst een beetje sceptisch. Maar vanaf september is het serieus geworden. Ik heb een ondernemersplan geschreven en later kwam er een financieel adviseur bij. In mei van dit jaar was het rond en op 1 juni kreeg ik de sleutel.’’

De opening was op 8 september. “Het hele pand is gestript’’, vertelt Hergers. “Zo’n beetje alles is opgeknapt en vernieuwd. De machines zijn erin gezet, het meubilair, de inventaris en de voordeur ging open.’’

Hij draait nu iets meer dan een maand. “We beginnen te aarden. Maar de reacties zijn heel positief, dat maakt het leuk en dankbaar werk. De mensen zijn blij dat er weer een slagerij is. De laatste twintig jaar is hier geen slagerij geweest.’’

Dat hij slager zou worden werd bepaald op zijn zestiende. De slager van de C1000 zette hem op het spoor om een opleiding tot slager te volgen. “Ik ben begonnen als schoonmaker en ik wist niet wat ik wilde worden. De slager van de C1000 heeft me enthousiast gemaakt. Toen ben ik een opleiding gaan volgen, vijf jaar.’’

Na de opleiding begon Hergers bij een particuliere slager in Nieuw-Heeten. Vervolgens was hij onder meer werkzaam bij de C1000 in Glanerbrug en was hij chef in IJsselmuiden. “Ik heb meerdere banen gehad in de slagerij; veel uitsnijden en uitbenen, altijd vlees gerelateerd. Ik heb ook gezien hoe het is als horecaslager.’’

Maar nu heeft Hergers dus een eigen slagerij, Premium Slagerij Hergers. Het ‘premium’ is een eigen vondst. “Dat bekt wel lekker’’, klinkt het. “We zijn nog bezig met de optimalisatie van het assortiment. Maar de verse worst met kruidnagel is zeker geliefd. Als specialiteiten hebben we pampasteaks en houthakkersteaks, maar ook onze ouderwetse schnitzels en ambachtelijke gehaktballen doen het goed.’’

Kant-en-klare maaltijden heeft Hergers ook. “We hebben er tien tot vijftien in het assortiment, voor een vaste prijs van 5,98 per maaltijd. En het assortiment wisselt elke week. We spelen in op het weer. Op 8 september was het 28 graden en dan hebben we andere maaltijden dan als het snertweer is.’’

Het aanbod loopt van bami tot hachee en van stamppot tot rijst met chili. “Het hangt ook van de vraag af’’, aldus Hergers.

Premium Slagerij Hergers is doordeweeks open van 8.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Woensdag is ook bij Hergers gehaktdag: een kilo voor 7 euro.

Zie www.premiumslagerij.nl

Meer berichten