<p>In de IISPA in Almelo krijgen studenten van de ROC opleiding Sport &amp; Bewegen dit schooljaar les.</p>

In de IISPA in Almelo krijgen studenten van de ROC opleiding Sport & Bewegen dit schooljaar les.

(Foto: )

Sportieve lessen voor én door ROC-studenten in sporthal IISPA

ALMELO - Studenten van de ROC opleiding Sport & Bewegen krijgen dit schooljaar les in de IISPA in Almelo. Vanuit het Sportbedrijf Almelo werden er kansen gezien om meer samen te werken met onderwijsinstellingen.

Na een aantal gesprekken met het ROC van Twente en basisschool de Bonkelaar is er een samenwerking ontstaan, waarbij de studenten zowel lessen volgen in de IISPA, als de lessen bewegingsonderwijs verzorgen aan de kinderen van basisschool de Bonkelaar.


Cristel Broekhuis, adjunct directeur van basisschool de Bonkelaar, was gelijk enthousiast: ”De studenten van het ROC geven leuke en ook uitdagende lessen. De kinderen zijn veel intensiever in beweging waardoor er erg veel plezier is tijdens de lessen. Een bijkomend voordeel is dat onze vakleerkrachten de lessen niet hoeven voor de bereiden, zodat er meer tijd over is voor andere taken.”

Elke maandag- en woensdagochtend zijn de studenten van het ROC aanwezig in de IISPA om zowel lessen te volgen als lessen te geven. ‘’Voor de studenten is de IISPA een fijne leerplek om de geleerde theorie direct in de praktijk toe te kunnen passen’’, aldus Broekhuis.


Met meerdere vergaderruimtes, twee turnhallen, een breedtesporthal met drie compartimenten en de topsporthal is er in de IISPA volgens Broekhuis voldoende ruimte om zowel theorie- als praktijklessen te kunnen verzorgen.

Wie benieuwd is wat de IISPA voor een organisatie kan betekenen, kan contact opnemen met het Sportbedrijf Almelo. Alle informatie over het Sportbedrijf Almelo staat op de website www.sportbedrijfalmelo.nl

Meer berichten