Foto:

Stedelijk Museum Almelo: Textiele erfgoed van Almelo in foto’s

ALMELO - Het Stedelijk Museum Almelo heeft tot en met 3 januari een tentoonstelling met foto’s van Fotogroep Schelfhorst met als thema: het textiele erfgoed van Almelo.


Almelo heeft volgens het museum een rijke traditie in de textiel- en confectie-industrie. Bij de voorbereiding van de tentoonstelling hebben leden van Fotogroep Schelfhorst zich laten informeren door De Historische Kring Almelo. Ook heeft men een stadsrondleiding gevolgd met stadsgidsen van het wevershuisje.

‘’Veel leden van Fotogroep Schelfhorst komen oorspronkelijk niet uit Almelo. Informatie over het Almelose Textielverleden was voor velen dan ook een eerste en verrassende kennismaking met het onderwerp’’, zo laat het Stedelijke Museum weten.
De foto’s tonen niet alleen oude weefgetouwen in het Wevershuisje, fabrieksgebouwen en veranderingen in het stadsbeeld; de foto’s tonen ook hoe Almelo nog steeds verbonden is met textiel en confectie. Er zijn foto’s van een naaiatelier, van plaatselijk geproduceerd industrieel garen en van appartementencomplexen die genoemd zijn naar weeftechnieken. Maar er is ook een beeld van kunstenaar Jan Kip op de foto vastgelegd.

Foto’s: Stedelijk Museum Almelo

Meer berichten