<p>Doe mee aan de Maakdag in de bibliotheek van Almelo. Dat kan op 2 oktober.</p>

Doe mee aan de Maakdag in de bibliotheek van Almelo. Dat kan op 2 oktober.

‘Maakdag in bibliotheek Almelo uitdagend programma’

ALMELO - Een eigen Maak Experience maken kan op zaterdag 2 oktober tijdens de Maakdag in Almelo.

‘’De Maakdag biedt een uitdagend programma van ruim twee uur waarin je in vaste tijdsloten in de bibliotheek maak- en programmeerworkshops naar keuze kan volgen’’, zo laat de bibliotheek weten. ‘’Elk tijdsslot heeft een eigen leeftijdscategorie met passende maakworkshop, zodat elk kind op zijn eigen niveau een nieuwe maakwereld kan ontdekken.’’

Leer bijvoorbeeld programmeren met robot mTiny, ga aan de slag met 3D pennen, maak een schaduwinsect, festive flashlight, robothand of een elektronische wenskaart. ‘’En natuurlijk ontdek je de werking van een 3D chocoladeprinter. De workshops zijn voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Voor volwassenen is er een demonstratie van de borduurmachine en een workshop bioplastic maken.


Het programma van de Maakdag bestaat altijd uit drie vaste onderdelen die in elk tijdsslot op dezelfde manier worden doorlopen. Na ontvangst met uitleg over de 3D chocoladeprinter en de vooraf gekozen workshop, bezoeken de deelnemers de Maakcarrousel met drie mini-techniekworkshops waar ze ter plekke een keuze in maken.

Bekijk het complete programma en beschikbare tickets via intranet.tetem.nl/tickets (kies Almelo). Per tijdslot is een beperkt aantal tickets.

Tickets voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kost 2 en voor volwassenen 3 euro.

Meer berichten