<p>Sofie werd verrast door wethouder Arjen Maathuis.</p>

Sofie werd verrast door wethouder Arjen Maathuis.

Sjors Sportief en Sjors Creatief maakt sport mogelijk

ALMELO - Basisschoolleerlingen in de gemeente Almelo ontvangen van Sjors Sportief en Sjors Creatief de nieuwe Sjorsboekjes. Hiermee kunnen ze ook dit schooljaar ruim veertig - vaak gratis - sport- en cultuuractiviteiten ontdekken.

Het is het tweede jaar op een rij dat de gemeente Almelo het sport- en cultuurstimuleringsproject aanbiedt.
‘’Van badminton en turnen tot en met schilderen en knutselen: dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen in Almelo ook dit jaar weer vrijblijvend ontdekken welke sport of creatieve activiteit het beste bij ze past’’, zo laat een woordvoerder weten.

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Almelo in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders.

Petra Bruggeman, Buurtsportcoach bij Sportbedrijf Almelo, vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport en cultuur. Petra: ‘’Sjors maakt het voor alle basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden.”

In ruim 130 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen volgens Petra. ‘’Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.’’

In de zomer is er een kleurwedstrijd gehouden. De winnaar kreeg naast een prijs ook de eer om de tekening op de voorkant van de boekjes te krijgen. Sofie de Valk, leerling van basisschool de Stapvoorde, heeft gewonnen.

Sofie: ”Ik deed wel mee aan de tekenwedstrijd, maar ik had helemaal niet verwacht dat ik zou winnen.” Sofie werd verrast door wethouder Arjen Maathuis. Zij kreeg het eerste boekje overhandigd met haar tekening op de cover.

Inschrijven voor de activiteiten kan vanaf 28 september via www.actiefalmelo.nl

Meer berichten