<p>Lauringer: aanstekelijke singer-songwriter tunes gemend met pop en feel-good indie. Foto: Marcel Pullen</p>

Lauringer: aanstekelijke singer-songwriter tunes gemend met pop en feel-good indie. Foto: Marcel Pullen

Festival boordevol liedjes

Door Almelo Promotie - ALMELO - Kunst en Cultuur Overijssel vroeg in 2009 aan Podium Paco Plumtrek om in Almelo een nieuw festival te ontwikkelen. Een bijzonder en intiem festival werd al snel een succes en krijgt nu ook steeds meer erkenning buiten de Nederlandse grenzen.

Het programma op 2 oktober bestaat uit een combinatie van bekende namen en wat aan de rafelranden van de Nederlandse muziekscene ontstaat, de mooiste liedjesmakers, bands, akoestisch en elektrisch, duo’s en solisten. Met daartussen ook jong en lokaal talent.

Naast muziek is er ook aan de allerjongsten onder ons gedacht want de Almelose kunstenaar Rob Koenders gaat met het kinderatuljee en de jongste bezoekers kunstzinnige pannenkoeken bakken. Neem dus vooral ook je jongste gezinsleden mee. In de filmzaal wordt de muzikale film Over Morgen van Madelief Lammers vertoond.

Maar terug naar de muziek, wie kun je zien performen? Deze editie van 2 oktober treden onder meer op De Baron (met hun stomende brass, urban Balkan, in je moerstaal, speelden op Oerol), Jaap Boots (VPRO-radio programmamaker en verteller van rock-’n-rollverhalen), Stereo Naked (Amerikaanse rootsmuziek, bluegrass en murder ballads), Sultan (uit de Utrechtse Kytopiastal, in ouderwetse driemans rockbezetting, Lauringer (met haar mooiste liedjes) en Weima & vd Werf (spelen hun liedjes Yn it Frysk. Daarnaast speelt nog Ibo Bakker (met een familievoorstelling) en Mcoadboys (een rappende boyband uit Almelo.

Jong getalenteerd Almelo wordt vertegenwoordigd door talenten Marly van Gaal, Meike Tibbe, Damian Alferink en de bands the Knights en Nescius. 

Als laatste is de formatie Get Jealous met de uit Almelo afkomstige Lotta als frontvrouw nog noemenswaardig. Voor de kenners een korte omschrijving: Punk/Riot girlband Get Jealous schrijft korte, super catchy en energieke songs gevuld met feminisme, onzekerheid, oogloze katten en frontbitch Lotta’s eindeloze jaloezie.

Het festival speelt zich zoals elk jaar af in alle zalen van Hof 88 aan de Elisabethof 4. Bij goed weer ook buiten; op het vloerkleed van Paco Plumtrek. 

De dag begint om 16.00 uur en tot 0.00 uur. Tickets zijn te koop via de website www.hof88.nl

en aan de kassa. Tot 16 jaar is de entree gratis. 

Meer informatie staat op www.pacoplumtrek.nl

Meer berichten