<p>Wie winnen dit jaar de prijzen voor beste vrijwilligers. De jury is druk aan het overleggen.</p>

Wie winnen dit jaar de prijzen voor beste vrijwilligers. De jury is druk aan het overleggen.

Wie wint dit jaar de vrijwilligersprijzen?

ALMELO - Mede door Almelose initiatieven en platformen als Almelo Voor Elkaar, De Slingerbeurs Almelo en Helpende Hand 0546 blijkt Almelo een stad te zijn met veel vrijwilligers. Elk jaar volgt er een verkiezing waarna drie vrijwilligers extra worden gehuldigd.

Tijdens de vrijwilligersdag worden de drie genomineerden extra in het zonnetje gezet en als blijk van waardering verrast door een bezoek met daarbij een oorkonde en een presentje.

De nominatiecategorieën bestaan hierbij uit ‘een vrijwilliger werkende bij een organisatie’ , ‘een vrijwilligersorganisatie’ en ‘een vrijwilliger in de stad’.

‘’Dat veel Almeloërs bereidt zijn om de mouwen belangeloos op te stropen voor een ander blijkt uit het mooie platform www.almelovoorelkaar.nl’’, aldus een woordvoerder. ‘’Op dit platform vind je een tal aan hulpvragen, zoals een vaste vrijwillige taxichauffeur of een maatje voor een hulpbehoevende oudere. Daarnaast zijn er tal van vrijwilligers die hun vrije tijd met liefde opofferen om een ander bij te staan waar nodig.’’

Ook het verenigingsleven kan volgen de organisatie soms extra hulp gebruiken en via het platform www.deslingeralmelo.nl blijkt dat bedrijven in en rondom Almelo bereid zijn om belangeloos handjes, materialen of middelen aan te bieden. ‘’Dit is uiteraard iets waar Almelo trots op is. Vandaar dat deze verkiezing belangrijk blijft.’’

Eva Roos werd afgelopen jaar verkozen als betrokken vrijwilligster door haar inzet bij onder meer De Slinger Almelo. Stichting Helpende Hand 0546 was de waardevolle organisatie.

De vrijwilligster van het jaar werd Erna Vrieling omdat zij via het platform Almelo voor Elkaar veel doet voor buurtbewoners in Almelo. Deze organisaties met de vrijwilligers zijn ook betrokken bij de huidige verkiezing. Dit tezamen met Crista ten Hove en Annemarie Degger als afgevaardigden van het team van Avedan / Almelo Voor Elkaar.

De voorrondes zijn afgerond en tijdens deze bijeenkomst wordt zorgvuldig gekeken wie de echte vrijwilliger-uitblinkers zijn, waardoor zij het verdienen om nog eens extra in het zonnetje te worden gezet. Want laten we eerlijk zijn: De uitreikingen zijn tussen 15 november en 7 december.

Meer berichten