Jordann en Emily testen de Legoset met Mariofiguren, ''Je bent echt een beetje in je Mariospel aanwezig”, aldus Jordann.
Jordann en Emily testen de Legoset met Mariofiguren, ''Je bent echt een beetje in je Mariospel aanwezig”, aldus Jordann.

Test Top 1 Toys: ‘Lego Mario maakt leuke geluiden’

Algemeen

ALMELO - Het werd een tijd geleden al groots aangekondigd: Super Mario brengt samen met Lego een toy uit. Maar hoe geniaal is dit nou eigenlijk geworden? Ons jeugdige testpanel geeft hun mening.

Lego bestaat al 89 jaar. Super Mario Bros kwam later (in 1985) op de markt toen videogamen zijn intrede deed. Op zich zijn dat geen belangrijke cijfers, maar je ziet dat beide giganten hun sporen hebben verdiend, aangezien ze zich nog steeds aan de top vergeven tussen alle hedendaagse speelgoedontwikkelingen.

Toen was daar het briljante idee om te gaan samenwerken. Het begon met een productlijn voor een interactieve Lego Mariofiguur, dat noch een game, noch een traditionele Lego bouwset is. Deze geweldige starterset (71360/71387) bevat een Lego Mario- of Luigifiguur die direct reageert via een lcd-scherm en een luidspreker. 

Spelers verdienen digitale munten door Lego Mario of Luigi te helpen op de ronddraaiende wip, hem te laten vliegen, interacties te hebben met roze Yoshi en Boom Boom en een Bone Goomba te verslaan.

Om het nog mooier te maken is er een gratis Lego Super Mario app (die je connect via bluetooth) waar je de bouwinstructies kunt vinden, plus inspiratie om levels op nieuwe manieren te bouwen. In theorie dus alleen maar lof. Maar hoe zit het met de praktijk? We vragen het Jordann (9) en Emily (8). ‘’Zodra ik de doos open gemaakt had en het Lego Luigi figuur in elkaar had gezet, zag ik gelijk zijn stralende lichtgevende ogen. Daar werd ik al vrolijk van. Als je hem daarna koppelt aan de Lego Super Mario app, kan je de rest van het parcours bouwen.’’

Alles wordt duidelijk uitgelegd, zoals bij de normale Lego bouwsets. Als je de hele weg aflegt, houdt de app je scores bij. Het aantal gewonnen gouden munten zie je op het lcd-scherm op zijn buik. ‘’Zo ben je echt een beetje in je Mariospel aanwezig”, aldus Jordann.

Emily was vooral trots dat ze dit alles met behulp van de app simpel en binnen een uur in elkaar kon zetten. “Mijn Lego Mario maakt steeds leuke geluiden. Als hij problemen heeft of juist gaat winnen, dan laat hij dit weten. Wat ik ook leuk vind, is dat Jordann en ik samen gekoppeld konden spelen met onze figuurtjes.’’

Kortom, onze jonge testers lijken zeer enthousiast. Tot nu toe blijkt de samenwerking een innovatie te zijn op het gebied van speelgoed.

Lijkt dit je nou leuk? Top 1 Toys op de woonboulevard in Almelo heeft een ruim assortiment, met onder meer deze starterset. Er zijn ook uitbreidingssets om je kleintje helemaal real life te laten begeven in de wereld van Super Mario.

Tekst Jerney Bennes, marketeer bij Woon & Slaap, Shop in Shop XL Store & Top 1 Toys

Daniëlle Aman (links) en Marion Kassenberg.
Huiselijk kinderdagverblijf De Hommel open in Almelo 5 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 11 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden gisteren
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 18 apr, 13:36
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 18 apr, 09:47
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59