Foto's van Ronald van Driel en Anny Spoolder-Luchtenberg sieren het pand.
Foto's van Ronald van Driel en Anny Spoolder-Luchtenberg sieren het pand. (Foto: Almelo Promotie)

Nieuwe fotowedstrijd: ‘Waarom houd jij zo van Almelo?’

ALMELO - DOOR ALMELO PROMOTIE - Na de succesvolle fotowedstrijd die vorig jaar digitaal plaatsvond op met name sociale mediakanalen van gemeente Almelo en Uit in Almelo, wordt het tijd voor een nieuwe fotowedstrijd.

De mooiste foto’s worden op leegstaande panden in de binnenstad geplakt. Twee foto’s uit de fotowedstrijd van 2020 zijn al geplaatst op een pand in Grotestraat Zuid. Wil je jouw foto ook zien op een pand in Almelo? Doe dan mee aan de fotowedstrijd!

Om de stijgende lijn weer op te pakken na corona is er een aantal activiteiten in de stad gehouden door Almelo Promotie, gemeente Almelo en verschillende partijen in de binnenstad. Zo houden we de binnenstad aantrekkelijk en bruisend voor bezoekers en inwoners. Denk hierbij aan de Welcome People als ambassadeurs in de binnenstad met een nieuwe Cityguide, een fotoboot in het Huis van Katoen en Nu met een herkenbaar Almeloos tafereel.

Ook de verschillende pop-ups zoals in de Kerkstraat en Grotestraat dragen bij aan de levendigheid van de binnenstad. Deze pop-ups zijn allemaal herkenbaar aan een opvallende bestickering. Ook panden waar geen pop-up in komt, krijgen een bijzondere bestickering: een foto uit de fotowedstrijd. En misschien heb je afgelopen weekend de stadstroubadours bij de Open Atelierroute wel zien spelen, met hartverwarmende Almeloliedjes.

”Bij de fotowedstrijd vorig jaar zagen we enorm veel liefde voor de stad in de inzendingen. Het logische vervolg leek het ons leuk om die liefde ook in de stad zelf, dus buiten, te laten zien. Dat doen we door foto’s te vragen die laten zien waarom jij zo van Almelo houdt!”, aldus Petra Dijkstra van Almelo Promotie.

Die plek kan volgens Petra overal zijn. ‘’Maar het kan ook een persoon, zoals die lieve basisschooljuf zijn. ‘’Het kan een tribune van Heracles zijn, maar ook kinderen die spelen bij de Bedriegertjes op het Marktplein. De prijs van deze fotowedstrijd is jouw foto die groot in de stad en omgeving te zien is. De panden die nu nog leeg staan worden als eerste beplakt met een winnende foto. Om je een idee te geven hoe het eruit ziet, kun je naar Grotestraat 180 wandelen.”

De foto’s kun je via www.almeloverrast.nl insturen. Daar vertel je ook het verhaal achter de foto. Deelname staat open voor iedereen, óók als je niet in Almelo woont. De foto moet minimaal 1 mb zijn. De overige voorwaarden voor deelname staan op de website.

Naast de bestickering van panden in de binnenstad, kunnen de foto’s ook op andere plekken in Noordwest Twente terugkomen, maar altijd op een verrassende manier.

Voor de nazomer en het najaar zijn er nog meer leuke activiteiten gepland. Bijvoorbeeld de komende weekenden zul je de stadstroubadours met Almeloliedjes in de stad kunnen zien verschijnen, tegelijk met de Welcome People. Ook de Fotoboot in het Huis van Katoen en Nu is nog geopend voor een te gek Almelo-tafereeltje met jezelf in de hoofdrol.

Meer berichten