<p>Bij Kaliber Kunstenschool in Almelo is er de komende tijd een aantal korte cursussen die tien weken duren.</p>

Bij Kaliber Kunstenschool in Almelo is er de komende tijd een aantal korte cursussen die tien weken duren.

Kaliber: ‘Rappen is uitdagend en ook heel leuk’

ALMELO - Bij Kaliber Kunstenschool in Almelo wordt begonnen aan een aantal korte cursussen waarbij deelnemers in tien lessen de basis van een instrument leren of werken naar een naar een einddoel toewerken. Alle cursussen vinden plaats aan het Elisabethhof 2.

De peuter-kleutermusicalcursus is voor iedereen tussen de 2,5 en 6 jaar. ‘’Bij deze musicallessen leren de kleintjes spelenderwijs kennis maken met zang, dans en theater’’,  zo laat Kaliber weten. ‘’Het doel van de les is muzikaal bezig zijn, je fantasie verkennen en vooral natuurlijk veel plezier maken. In de les wordt gewerkt met thema’s die herkenbaar zijn voor de kinderen. Tijdens de lessen zal er ook gebruik worden gemaakt van het grote kostuumhok waar de kinderen zich kunnen verkleden.’’ Deze cursus begint op 5 oktober.

De cursus rap is voor kinderen van 11 tot 18 jaar. Kaliber: ‘’Rappen is uitdagend en ook heel leuk. Niet alleen het onderwerp is belangrijk, ook het ritme en taalgebruik spelen een grote rol. Gebruik je emotie of juist humor? Gebruik je simpele woorden of slimme taalvondsten? En wat voor beat zet je eronder? In deze korte cursus komt het aan bod en ontdek je jouw eigen stijl.’’ Deze cursus begint op 5 oktober.

Volwassenen kunnen meedoen aan de cursus basis zangtechniek pop. ‘’Voor wie graag (nog) beter wil leren zingen, is deze cursus ontwikkeld. Je leert verschillende zangtechnieken en gaat aan de slag met onder andere bewustwording van je ademhaling, zingen met volume en het echt leren kennen van je eigen stem.’’ De cursus begint op 6 oktober.

Wellicht meedoen? Kom dan naar de eerste open les. ‘’Heb je de smaak te pakken gekregen, dan kun je ter plekke inschrijven en doorgaan.’’

Inschrijven kan op de website www.kaliberkunstenschool.nl/korte-cursussen

Meer berichten