Afbeelding

Column Kim de Wild: Wens naar flexibel sportaanbod

Algemeen

Als je breedtesporters zou vragen wat ze in de afgelopen anderhalf jaar het meest hebben gemist, krijg je negen van de tien keer hetzelfde antwoord: het sportieve én het sociale aspect. Sport is een ontmoetingsplek. Die kop koffie in de kantine, en de hierbij gepaard gaande gezelligheid, blijken we vaak net zo belangrijk te vinden als de work-out waar we oorspronkelijk voor kwamen. Niet voor niets is ‘de derde helft’ een bekend begrip onder sportverenigingen.

Naast deze behoefte aan gezelligheid, willen we tegenwoordig ook sporten wanneer het ons uitkomt. En daarnaast ook last-minute kunnen beslissen welke sport we dan gaan beoefenen. De ene keer heb je zin om met een vriendin een ommetje te wandelen, de andere keer schrijf je je in voor een lesje kickboks bij de sportschool om de hoek en de week erna trek je in je eentje twintig baantjes in het zwembad.

Deze wens naar een zogeheten flexibel sportaanbod is niet nieuw. We zien al langer dat men in toenemende mate in zelfgeorganiseerde groepen sport en minder in clubverband. Dat laatste brengt immers vaak verplichtingen met zich mee (zoals een wedstrijddag in het weekend en verplichte vrijwilligerstaken). Deze trend vraagt dus om een andere vorm van sportaanbod. Een flexibelere vorm.

Deze twee wensen, ontmoeting en flexibiliteit, zijn exact de pijlers waar onze nieuwe zwemactiviteit bij Het Sportpark op rust. Tijdens Aqua Move krijg je op dinsdag- en donderdagavond (18.30 tot 20.30 uur) de kans om aan drie intensieve work-outs deel te nemen. Onze enthousiaste instructeurs zorgen ervoor dat je tijdens de lessen aquarobics, aquajogging, aqua bootcamp of hiit fysiek aan je trekken komt. Met behulp van diverse materialen en oefeningen word jij elke week fitter. Verschillende lessen worden op muziek gegeven, dus we maken er een waar feestje van.

Iedereen is van harte welkom aan alle drie de lessen mee te doen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Zo kun je je eigen sportavond samenstellen. Ook is er de mogelijkheid om tussen 19.00 en 20.30 uur op eigen houtje baantjes te trekken.

Ben je klaar met sporten of wil je even een pauze, dan staat er een heerlijk kopje koffie of thee voor je klaar. Voor iets meer dan 5 euro heb jij een sportief, sociaal en flexibel avondprogramma. Ga je voor een tien-lessenkaart, dan kost het je iets meer dan 4 euro per avond.



Inmiddels draait deze nieuwe activiteit al een paar weken, waarbij we de laatste keren al op een behoorlijk vol zwembad konden rekenen. Zien we jou ook binnenkort in het bad verschijnen? Tot volgende maand!


Kim de Wild is adviseur Sport & Innovatie bij Sportbedrijf Almelo

Zone.college en Alma College hadden bezoek uit de Tweede Kamer.
Onderwijsinnovaties belicht bij Zone.college en Alma College 27 minuten geleden
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op Tweede Paasdag 4 uur geleden
Avedan gaat voor meer wijkkamers.
Avedan breidt aantal wijkkamers uit 7 uur geleden
Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 28 mrt, 14:00
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 28 mrt, 12:27
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 28 mrt, 08:40
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28