<p>Marian Nijland is adviseur bij Carpetright Almelo.</p>

Marian Nijland is adviseur bij Carpetright Almelo.

Carpetright op Woonboulevard zorgt voor een sfeervol vloerkleed

ALMELO - Een vloerkleed is een echte sfeermaker in huis. Het brengt warmte en comfort met zich mee. Het verbind je meubels met elkaar en maakt van je interieur één geheel.

Ga je voor een traditioneel, Oosters of modern vloerkleed? Vloerkleden zijn er bij Carpetright Almelo op de Woonboulevard in verschillende dessins, vormen en afmetingen. Er is dus altijd een vloerkleed dat bij jou past.

Vloerkleden zijn er in allerlei soorten en maten. Dat betekent dat je zelf de regisseur bent van de ruimte waarin je je nieuwe kleed neer gaat leggen. Je hebt hierbij ongelooflijk veel mogelijkheden.

Twijfel je nog of een kleed wel geschikt is voor jouw ruimte? Misschien trekken de volgende voordelen en eigenschappen je wel over de streep om een vloerkleed te kopen:

De samenstelling van een vloerkleed bepaalt al veel en de kans is groot dat specifieke materialen bij je in de smaak vallen, terwijl dat bij een aantal andere materialen juist weer niet zo is. Zo zijn er vloerkleden van katoen, nylon en polyester en dat is slechts een kleine selectie van wat Carpetright je allemaal te bieden heeft. 

Probeer je voordat je knopen door gaat hakken goed voor te stellen wat je precies van een vloerkleed verwacht. Wil jij in de winter lekker knus voor de televisie zitten met je voeten op een heerlijk zacht kleed of ben je juist op zoek naar een vloerkleed waar veel overheen wordt gelopen en dat makkelijk schoon te maken moet zijn? Als je hebt bepaald wat je verwacht kun je de juiste keuze maken op het gebied van materiaal.

Misschien heb je wel eens gehoord van een hoogpolig tapijt of vloerkleed. Dit zijn doorgaans kleden die veel warmte afgeven omdat je er als het ware helemaal in wegzakt. De poolhoogte van een vloerkleed is dus ook een factor waar je rekening mee moet houden. Kies je voor een hoogpolig kleed of ben je juist op zoek naar een laagpolig vloerkleed? Een hoogpolig vloerkleed geeft veel warmte af, terwijl een laagpolig kleed vlak is en zich makkelijk schoon laat maken. Zo heeft elke poolhoogte zijn eigen voor- en nadelen.

Tekst Juliette Vrijhoeven - marketeer bij de Woonboulevard Almelo

Meer berichten