<p>De Klup is onder meer op zoek naar zaalvoetballers die volgend jaar mee willen doen aan de Special Olympics.&nbsp;&nbsp;</p>

De Klup is onder meer op zoek naar zaalvoetballers die volgend jaar mee willen doen aan de Special Olympics.  

De Klup zoekt voetballers voor Special Olympics

ALMELO - De Special Olympics een meerdaagse sportevenement voor mensen met een beperking. In juni 2022 wordt het voor het eerst in Twente gehouden. Sporters van De Klup Twente doen mee op de onderdelen zaalvoetbal, badminton en bowlen.

Voor mensen met een beperking die ook graag mee willen doen aan de Special Olympics gaat De Klup Twente waar mogelijk haar teams uitbreiden. Daarom zijn er het hele jaar gratis kennismakingsavonden.


De Special Olympics is een sporttoernooi waar duizenden mensen met een beperking aan meedoen. Net als met de Olympische Spelen zijn er wedstrijden in veel verschillende (25) sporten; van paardrijden en hockey tot tennis en judo. Alle deelnemers doen mee op hun eigen niveau en maken kans op eremetaal.
De Klup Twente bereidt zich met drie teams voor op de Special Olympics: de zaalvoetballers, de bowlers en de badmintonners. ‘’Die teams mogen groter worden’’, zegt Jolanda Overdorp van De Klup Twente, ‘’al zijn er de laatste maanden zoveel badmintonners bijgekomen dat dit team al helemaal compleet is. Maar we zoeken nog heel veel zaalvoetballers om mee te kunnen doen aan de Special Olympics en ook kunnen we nog wel een paar bowlers gebruiken.’’


Alle mensen met een beperking kunnen zich aansluiten bij de teams van De Klup Twente. Het maakt niet uit of ze geen of bijna geen ervaring hebben met het zaalvoetballen of het bowlen. Om mee te mogen doen aan de Special Olympics moeten sporters wel minimaal een half jaar actief zijn bij De Klup Twente, dus moeten ze nog dit jaar lid worden.


Speciaal voor de uitbreiding van de teams voor de Special Olympics zijn er gratis kennismakingsavonden. Belangstellenden kunnen het hele jaar elke eerste week van de maand binnenlopen, rondkijken en als ze willen even meedoen. Daarna mogen ze beslissen of ze lid willen worden om in juni volgend jaar mee te doen aan de Special Olympics.


Voor de voetbal zijn de inloopavonden op donderdag 7 oktober, 4 november en 2 december en wel tussen 19.30 en 21.00 uur. Het zaalvoetbalteam traint en voetbalt in de gymzaal aan de Hantermanstraat in Almelo.
Voor het bowlen zijn de inloopavond op dinsdag 5 oktober, 2 november en 7 december van 18.30 tot 20.00 in het Witte Huis aan de Markeloseweg 9 in Rijssen. Op de woensdagen zijn de avonden op 6 oktober, 3 november en 1 december van 19.00 tot 20.00 uur bij Kartplaza aan de Energiestraat 6 in Nijverdal.


Aanmelden kan bij jolanda@deklup.nl of 06 - 14 46 52 88.

Meer berichten