De Rabo Scholierenquiz XL vindt plaats op vrijdag 29 november tussen 12.00 en 16.00 in de BusinessClub van Heracles Almelo.
De Rabo Scholierenquiz XL vindt plaats op vrijdag 29 november tussen 12.00 en 16.00 in de BusinessClub van Heracles Almelo. (Foto: )

Behoud talent en kennis in regio

ALMELO - November is dé techniekmaand in Almelo. Ontdek Hightech Almelo organiseert vijf evenementen die volledig in het teken staan van techniek. De stichting wordt gedreven door twaalf hightech bedrijven uit Almelo, die samenwerken om de jeugd in aanraking te brengen met en te enthousiasmeren voor techniek. Op vrijdag 29 november bundelen Rabobank Noord en West Twente, Heracles Almelo en Ontdek Hightech Almelo hun krachten tijdens de Rabo Scholierenquiz XL. 1.100 leerlingen van vier Almelose middelbare scholen komen samen om te quizzen over (technologische) innovaties uit hightech Almelo.

Het is van groot belang om kennis en talent in de regio te behouden. De jeugd moet niet alleen geprikkeld worden voor techniek, maar ook bewust zijn bewust van de carrièrekansen. Daarom wordt er tijdens de Rabo Scholierenquiz XL niet alleen aandacht besteed aan quizvragen, maar ook aan de kennismaking met een regionale toekomst. Het initiatief is tot stand gekomen vanuit de gedachte dat er veel gepraat wordt over de jongeren, maar niet met de jongeren. Regionale partijen gaan voorafgaand aan de quiz het gesprek aan met de scholieren. Wat speelt er bij de jongeren, waarin is de jeugd geïnteresseerd en bovenal: hoe kunnen we ervoor zorgen dat het talent van morgen in de regio blijft. De Info: www.ontdekhightech.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden