Op de gezellige kerstmarkt is een keur aan artikelen te koop
Op de gezellige kerstmarkt is een keur aan artikelen te koop (Foto: )

Gratis naar kerstmarkt in partnerstad Iserlohn

ALMELO – Al uit 1954 stamt de jumelage tussen de steden Almelo en Iserlohn in het Duitse Sauerland. De eerste Nederlands-Duitse jumelage van na de Tweede Wereldoorlog om na de verschrikkingen de 'verscheurde banden' weer aan te trekken met vooral een blik op de toekomst in een minder vijandig Europa. Nu 65 jaar geleden was burgemeester Mr. J. Ravesloot , de langst zittende burgemeester ooit van Almelo, een van de kartrekkers om vriendschappelijke banden tussen beide steden en haar inwoners te ontwikkelen.

In Almelo werd het Iserlohn Comité van de grond getild en in Iserlohn gebeurde het omgekeerde. Scholen (o.a. Canisius), verenigingen en vele jaren ook de brandweerlieden uit beide steden onderhouden uitwisselingen. Om dat te vieren, heeft het Iserlohn Comité Almelo een gratis dagtocht naar de Weinachtsmarkt van de partnerstad georganiseerd voor Almelose inwoners. Een van de hoogtepunten in de dagtocht op zaterdag 14 december is het vlak bij Iserlohn gelegen kunstenaarsdorp Barendorf aan het riviertje de Baarbach, dat al sinds vier eeuwen haar vakwerkhuizen en ambachtelijke werkplaatsen koestert en in de loop der jaren zo tot een der beduidendste industrieel-culturele monumenten in de regio Zuid-Westfalen/Sauerland is gaan behoren. Kunstig geweven voorwerpen, sieraden, zeep, kaarsen, hoeden e.d., allemaal volgens ambachtelijke productie is er te bekijken en te koop.

Verder bezoekt men de kerstmarkt in de binnenstad van Waldstadt Iserlohn met haar prachtig behouden typische architectuur en moderne bouw en verder wordt ook gesnoven aan de kerstsfeer in het stadsdeel Lethmate, bekend om haar druipsteengrotten. Als inwoner van Almelo kunt u zich gratis opgeven voor de dagtrip in kerstsfeer naar de partnerstad Iserlohn. Daarnaast heeft het Iserlohn Comité Almelo ook een aantal stadgenoten via de Voedselbank en Boodschappenmand uitgenodigd om mee te gaan. U zorgt zelf voor een lunchpakket, terwijl het Comité u bij aankomst koffie of thee aanbiedt. U kunt zich opgeven via Sini Pots via 06-22796190 of mail sinypots@gmail.com Het vertrek op zaterdag 14 december is om 08.30 uur bij de IISPA.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden