Tientallen Almelose kunstenaars zetten hun deuren op tijdens Open Ateliers Almelo op zaterdag 18 en zondag 19 september.
Tientallen Almelose kunstenaars zetten hun deuren op tijdens Open Ateliers Almelo op zaterdag 18 en zondag 19 september.

Neem een kijkje bij onzevele Almelose kunstenaars

Algemeen

ALMELO - De organisatie van Open Ateliers Almelo op zaterdag 18 en zondag 19 september is enorm trots. Liefst 45 Almelose beeldende kunstenaars hebben zich dit jaar ingeschreven en dat is een record in het 29-jarig bestaan van de Atelierroute.

Elk jaar melden zich nieuwe deelnemers. Dit jaar mogen ze vier talentvolle vrouwen begroeten; Linda Baars, Ineke Barkhof, Eva van de Burgt en Louise Schoon.

De stichting Open Ateliers Almelo kent een toelatingsprocedure voor nieuwe deelnemers om te bewaken dat de bezoekers uitsluitend Kunst van Kwaliteit geserveerd krijgen.

45 professionele kunstenaars zetten dit jaar hun deuren open. ‘’Gratis en zonder enige verplichting kunnen bezoekers op zaterdag 18 en zondag 19 september tussen 11.00 en 17.00 uur binnen lopen en genieten’’, aldus de organisatie. ‘’Ze maken een praatje en in sommige ateliers kunnen ze deelnemen aan een workshop. Schilders, fotografen, glaskunstenaars, beeldhouwers, textielkunstenaars, keramisten, edelsmeden, videokunstenaars; alle werkvormen zijn op de route te bewonderen. Natuurlijk is er ook veel moois te koop. De Atelierroute is een unieke gelegenheid om rechtstreeks zaken te doen en in het bezit te komen van echte Almelose kunst.’’

Steeds meer deelnemende kunstenaars kiezen er volgens de organisatie voor om samen met een of meerdere collega’s een atelier in te richten. ‘’Dat maakt het makkelijker om in het weekend van 18 en 19 september zo veel mogelijk ateliers aan te doen. Als de bezoekers een selectie willen maken, dan kan de brochure helpen; elke kunstenaar heeft daarin een eigen pagina met een foto van recent werk.’’

Ook kunnen de liefhebbers van Almelose kunst van 4 tot en met 25 september de overzichtstentoonstelling van Open Ateliers Almelo bezoeken. Deze is ingericht in het Huis van Katoen en Nu. De entree is gratis. Alle 45 deelnemende kunstenaars tonen hier een van hun werken. Het Huis van Katoen en Nu is van woensdag tot en met zaterdag en zondag 19 september geopend tussen 11.00 en 17.00 uur.

Meer informatie staat op de website www.openateliersalmelo.nl

Avedan gaat voor meer wijkkamers.
Avedan breidt aantal wijkkamers uit 2 uur geleden
Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 21 uur geleden
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 23 uur geleden
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 28 mrt, 08:40
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30