<p>Tientallen Almelose kunstenaars zetten hun deuren op tijdens Open Ateliers Almelo op zaterdag 18 en zondag 19 september.</p>

Tientallen Almelose kunstenaars zetten hun deuren op tijdens Open Ateliers Almelo op zaterdag 18 en zondag 19 september.

Neem een kijkje bij onzevele Almelose kunstenaars

ALMELO - De organisatie van Open Ateliers Almelo op zaterdag 18 en zondag 19 september is enorm trots. Liefst 45 Almelose beeldende kunstenaars hebben zich dit jaar ingeschreven en dat is een record in het 29-jarig bestaan van de Atelierroute.

Elk jaar melden zich nieuwe deelnemers. Dit jaar mogen ze vier talentvolle vrouwen begroeten; Linda Baars, Ineke Barkhof, Eva van de Burgt en Louise Schoon.

De stichting Open Ateliers Almelo kent een toelatingsprocedure voor nieuwe deelnemers om te bewaken dat de bezoekers uitsluitend Kunst van Kwaliteit geserveerd krijgen.

45 professionele kunstenaars zetten dit jaar hun deuren open. ‘’Gratis en zonder enige verplichting kunnen bezoekers op zaterdag 18 en zondag 19 september tussen 11.00 en 17.00 uur binnen lopen en genieten’’, aldus de organisatie. ‘’Ze maken een praatje en in sommige ateliers kunnen ze deelnemen aan een workshop. Schilders, fotografen, glaskunstenaars, beeldhouwers, textielkunstenaars, keramisten, edelsmeden, videokunstenaars; alle werkvormen zijn op de route te bewonderen. Natuurlijk is er ook veel moois te koop. De Atelierroute is een unieke gelegenheid om rechtstreeks zaken te doen en in het bezit te komen van echte Almelose kunst.’’

Steeds meer deelnemende kunstenaars kiezen er volgens de organisatie voor om samen met een of meerdere collega’s een atelier in te richten. ‘’Dat maakt het makkelijker om in het weekend van 18 en 19 september zo veel mogelijk ateliers aan te doen. Als de bezoekers een selectie willen maken, dan kan de brochure helpen; elke kunstenaar heeft daarin een eigen pagina met een foto van recent werk.’’

Ook kunnen de liefhebbers van Almelose kunst van 4 tot en met 25 september de overzichtstentoonstelling van Open Ateliers Almelo bezoeken. Deze is ingericht in het Huis van Katoen en Nu. De entree is gratis. Alle 45 deelnemende kunstenaars tonen hier een van hun werken. Het Huis van Katoen en Nu is van woensdag tot en met zaterdag en zondag 19 september geopend tussen 11.00 en 17.00 uur.

Meer informatie staat op de website www.openateliersalmelo.nl

Meer berichten