<p>Sint Joseph pakt de tachtig woningen aan de Havezathe in Almelo flink aan.</p>

Sint Joseph pakt de tachtig woningen aan de Havezathe in Almelo flink aan.

Begin onderhoud en verbetering tachtig woningen de Havezathe

ALMELO - Sint Joseph is begonnen met de onderhoudswerkzaamheden van de tachtig woningen aan de Havezathe in Almelo. ‘’Onderhoud is nodig om zo de technische kwaliteit van de woning goed te houden en het comfort te garanderen’’, aldus een woordvoerder.

Sint Joseph voert de werkzaamheden uit in samenwerking met ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo.
De woningen worden verduurzaamd door gevels, vloeren, daken en ramen te isoleren. Daarnaast worden badkamers en keukens vervangen, ventilatiesystemen gereinigd, asbest verwijderd en brandveiligheidsmaatregelen uitgevoerd. Voor de bewoners van de Havezatheflat in Almelo is dit een greep uit de werkzaamheden.
De onderhoudswerkzaamheden combineert Sint Joseph met verschillende werkzaamheden die naar eigen zeggen zorgen voor meer comfort en bijdragen aan energiebesparing.

De werkzaamheden zijn vooraf besproken met een groep bewoners. ‘’Alle bewoners is gevraagd om aan te geven wat volgens hen nodig is om uit te voeren aan onderhoud. Deze wensen zijn grotendeels meegenomen in de plannen.’’

Voor de comfortmaatregelen geldt dat minimaal 70 procent van de bewoners moest instemmen met deze werkzaamheden en de bijkomende maandelijkse huurverhoging. ‘’Met 100 procent ja-stemmers is het duidelijk dat de bewoners zich kunnen vinden in de werkzaamheden.’’
Dura Vermeer Bouw Hengelo is de ontwikkelende bouwer die de werkzaamheden in opdracht van Sint Joseph uitvoert.

Voor de start van de werkzaamheden aan de woningen krijgen bewoners de gelegenheid om overbodige spullen af te voeren. Dura Vermeer Bouw Hengelo en Sint Joseph plaatsen een container en voeren de overbodige spullen af. De eerste opruimdag leverde al ruim 30 kubieke meter aan spullen op. De verwachting is dat alle werkzaamheden voor de bouwvakantie 2022 zijn afgerond.

Meer berichten