Nee, dit beeld gaan we dit jaar niet zien bij Almelo op 't Rabat. Het evenement mag niet doorgaan.
Nee, dit beeld gaan we dit jaar niet zien bij Almelo op 't Rabat. Het evenement mag niet doorgaan.

Werkgroep Almelo op ’t Rabat begrijpt niks van afgelasting

Algemeen

ALMELO - Stichting Almelo Events moet opnieuw een evenement afgelasten ten gevolge van de regelgeving rondom Corona. De werkgroep Almelo op ’t Rabat van Almelo Events had voor dit jaar voor het weekend van 18 en 19 september een programmering voorbereid, die echter geen doorgang kan vinden.

‘’De naam Almelo op ’t Rabat is een aantal jaren geleden gekozen om daarmee aan te geven dat Almelo Events op cultureel gebied reuring wil brengen in de binnenstad van Almelo’’, aldus de organisatie. ‘’Vaste onderdelen van dit evenement zijn het Internationale Straattheater en Cultuur in Almelo. Ook is dit culturele weekend tevens verbonden met de Week van de Amateurkunst.’’

Dit jaar zouden twee nieuwe partners aan het evenement worden toegevoegd: Stichting Rembrandtschildertjes (basisschool leerlingen gaan schilderen aan de hand van een thema en onder begeleiding van deskundige beeldende kunstenaars) en Stichting OSCO Productions met een Pasar Senang (Indische markt en Indische dans en muziek).

Het Straattheater kon in 2020 doorgaan met uitsluitend mobiele voorstellingen. De bezoekers aan de binnenstad van Almelo werden toen verrast door artiesten, die met lopende acts jong en oud betrokken bij hun voorstelling. 

Ook dit jaar stonden vooral mobiele acts geprogrammeerd in het centrum van Almelo en op de Weekmarkt.

Voor Cultuur in Almelo hadden zich al diverse koren, beeldende kunstenaars, dansgroepen, bands en culturele instellingen aangemeld om gezamenlijk het startsein te geven aan het nieuwe Culturele (winter)seizoen.

De werkgroep Almelo op ‘t Rabat heeft een uitgebreid veiligheidsplan ingediend om het evenement binnen de coronaregelgeving te doen plaatsvinden. ‘’Voor elk programmaonderdeel is helder beschreven welke maatregelen zijn getroffen om een veilig evenement te realiseren’’, zo laat men weten. ‘’Wij zijn dan ook erg teleurgesteld dat deze voorzieningen onvoldoende blijken te zijn om Almelo op ‘t Rabat in de voorgenomen opzet door te laten gaan. Ook delen van het programma, waarbij het risico laag is, zoals het marktgedeelte van de Pasar Senang en de informatiemarkt van de culturele verenigingen in Almelo, vallen onder de afwijzing van het evenement.’’

Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op Tweede Paasdag 2 uur geleden
Avedan gaat voor meer wijkkamers.
Avedan breidt aantal wijkkamers uit 5 uur geleden
Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit gisteren
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 28 mrt, 12:27
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 28 mrt, 08:40
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43