De hoofdrolspeelsters Nienke en Sofie en op de achtergrond Okke
De hoofdrolspeelsters Nienke en Sofie en op de achtergrond Okke (Foto: )

Kersttheaterspektakel bij Theaterhotel

ALMELO - Onlangs vond de kick-off plaats van het grote kersttheaterspektakel, 'Het meisje met de Zwavelstokjes'. In het Theaterhotel waren vele bekende kopstukken uit de theaterwereld bij elkaar gekomen om mee te werken van de aftrap van een nieuwe Christmas Carol. Was vorig jaar Scrooge een groot succes, dit jaar is het de beurt aan het Meisje met de Zwavelstokjes.

Tijdens de kick-off werden Nienke van Haren en Sofie Romijn gepresenteerd als de jonge talentvolle acteurs die straks de grote rol van 'Het Meisje met de Zwavelstokjes' mogen gaan spelen. Ze werden gekozen uit meer dan 70 kandidaten.

Nienke (11) en Sofie (10) waren allebei heel verrast dat ze waren uitgekozen. Nienke komt uit Oldenzaal en Sofie helemaal uit Klazienaveen. Gelukkig hebben hun ouders het er graag voor over om ze steeds weer te halen en te brengen naar de repetities en natuurlijk straks ook naar de voorstellingen.

Creatieve duizendpoot

De Almelose Okke Roelink speelt ook mee in de voorstelling. Een aantal volwassen acteurs, waaronder René Hofman en Julia van der Vlucht, spelen ook een rol in de voorstelling. Jasper Verheugd is de regisseur en inmiddels aardig bekend in Almelo, dat geldt ook voor Joris van Veldhoven, de creatieve duizendpoot die de meest bijzondere decors bouwt en kleding ontwerpt. Hij heeft ook voor deze voorstelling weer met zo min mogelijk middelen meerdere, bijzonder fraaie decors ontworpen. Speciale draaisystemen zorgen ervoor dat decors op meerdere manieren gebruikt kunnen worden.

Joris wordt met name bij de kleding geassisteerd door enkele plaatselijke hulpen die zeer kundig zijn met naald en draad. Jan Tekstra heeft voor de teksten en de liedjes gezorgd.

Traditie

Esther Hammink van het Theaterhotel wil er graag een traditie van maken om rond Kerstmis een echte Christmas Carol op de planken te brengen. Ze gelooft er in dat het ook deze keer gelukt is om een mooi kerstspektakel op te voeren. Het verhaal dat afkomstig is van Hans Christian Andersen gaat over een jong meisje dat er op kerstavond op uit gestuurd wordt om zwavelstokjes te verkopen. Hoe deze eenzame reis in de bittere kou verloopt wordt heel mooi verbeeld. Daarnaast kreeg de regisseur de mogelijkheid om er zelf een aantal rollen in te voegen en natuurlijk ontbreekt ook deze keer de Twentse knipoog niet.

Voorstellingen

De voorstellingen worden in ieder geval op 23, 24, 25, 28 en 29 december opgevoerd in het Theaterhotel. Mocht de belangstelling voor de voorstellingen dermate groot zijn dan kunnen daar nog extra avonden of matinees aan toegevoegd worden. De kaarten voor de voorstelling zijn te reserveren via het Theaterhotel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden