De artsen Jody Brokelman, Janneke Raidt, Silke Knol en coassistent Mart Adema namen de cheque van Sandra Spang (De Broodjesbox) graag aan t.b.v. de Stichting Leendert Vriel.
De artsen Jody Brokelman, Janneke Raidt, Silke Knol en coassistent Mart Adema namen de cheque van Sandra Spang (De Broodjesbox) graag aan t.b.v. de Stichting Leendert Vriel.

Benefietactie ZGT-Broodjesbox levert 700 euro op voor Stichting Leendert Vriel

ALMELO – De Twentse ZGT-ziekenhuizen kent al jaren de zogenoemde Benefitgalacommissie ZGT. Tweejaarlijks ondergaat de 'bezetting' een wijziging maar het doel om de banden tussen de eerste en de tweede lijn's zorg te versterken blijft voorop. Het te organiseren gala is daartoe een middel en de opbrengst van het gala en andere acties de 'smeerolie' om hulporganisaties in Twente te steunen.

Leendert Vriel

De Stichting Leendert Vriel is zo'n hulporganisatie die mensen met de wens om thuis te sterven bijstaat. Ook voor de artsen van het ZGT is dan fijn te weten dat patiënten in hun laatste levensfase alle zorg en toewijding krijgen indien zij de voorkeur geven om thuis te willen verblijven bij het naderende levenseinde. Reden voor de Benefietgalacommissie ZGT om deze keer te kiezen de baten te willen schenken aan de Stichting Leendert Vriel die met trouwe vrijwilligers wel in staat is om patiënten en hun familie bij te staan.

Acties

Het ZGT Benefietgala staat gepland voor 11 januari volgend jaar. Een gala met o.a. een heerlijk diner, live muziek en de 'beruchte' veiling om de opbrengst op te stuwen. 'Daarvoor kunnen we nog wel leuke items gebruiken, zegt dokter Janneke Raidt in een spontane oproep om leuke veilingitems in te brengen. 'Bedrijven en mensen die dat graag willen doen kunnen ons mailen via benefietgala@zgt.nl,' vult dokter Jody Brokelman aan.

Toch is de Benefietcommissie al gevorderd om een substantieel bedrag te vergaren vaoor de Stichting Leendert Vriel. Zo werd er al een 'IJsjes benefiet' gehouden en nu werd de opbrengst van de 'broodje gezond benefiet' van De Broodjesbox aan de Weezebeeksingel (tankstation Shell) overhandigd. Het ondernemerstrio Sandra Spang, Ruud Sievert en Jan Knol togen woensdag naar het ZGT in Almelo met een fraaie cheque van 700 euro, zijnde het equivalent van 700 verkochte broodjes gezond tijdens de actieperiode. Dat bedrag wordt dus toegevoegd aan de ZGT Benefiet voor Leendert Vriel. De totale opbrengst wordt pas na het gala bekend gemaakt.

Meer berichten