Afbeelding

Column Kim de Wild: Belangrijk dat iedereen kan sporten

Algemeen

Nu de Spelen in Tokio achter ons liggen, kunnen we al voorzichtig vooruit kijken naar het volgende grote Olympische event: de Special Olympics Nationale Spelen (SONS) 2022. Volgend zomer komt het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking naar Twente.

Het belooft een onvergetelijk toernooi te worden. Zo vindt de openingsceremonie in het FBK-stadion plaats en wordt de Enschedese campus van de Universiteit Twente omgetoverd tot het ‘Olympisch’ dorp voor de sporters en hun begeleiders.

Elke Twentse gemeente huisvest minimaal één sport. Zo wordt in onze Almelose IISPA met hart en ziel gestreden om de felbegeerde turn- en badmintonmedailles.

Naast dit heerlijke sportieve vooruitzicht, zijn we in Almelo ook druk bezig om het structureel passend sporten op de kaart te zetten. Dit is wekelijks sport- en beweegaanbod waar iedereen aan mee kan doen, ongeacht beperking. 

We vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te kunnen sporten. We weten ook dat deze doelgroep helaas relatief minder sport en beweegt. Gelukkig zijn er in Almelo al veel voorbeelden van sportverenigingen die passend sportaanbod aanbieden, zoals G-hockey, G-voetbal, G-zwemmen, Judo in de Zorg, huifbedrijden en running blind.



Dat klinkt mooi, toch? Voor iedereen die wil komen proeven van de verschillende soorten sporten, organiseren we binnenkort De Sportcarrousel. Op het Marktplein in de binnenstad van Almelo creëren we een heus beweegplein, waar een grote bus komt te staan met allerlei passende sportmaterialen. Van sportrolstoelen tot zachtere ballen: voor ieder wat wils!


De Sportcarrousel vindt plaats op zondag 19 september tussen 12.00 en 15.00 uur. Vooraf opgeven is niet nodig. Voel je vooral welkom om langs te komen en mee te doen met de verschillende passende sporten.


Sportverenigingen bieden we de kans om hun aanbod ook tijdens De Sportcarrousel aan het grote publiek te tonen. Wil jij jouw vereniging hiervoor opgeven? Dat kan door een mail te sturen naar onze collega Janneke Leeuwerik via j.leeuwerik@sportbedrijfalmelo.nl.



Kim de Wild is adviseur Sport & Innovatie bij Sportbedrijf Almelo













In the sportlight: De Sportcarrousel

Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 2 uur geleden
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds gisteren
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45