Naomi en Marlon met Naomi's prijzen van de Enercup
Naomi en Marlon met Naomi's prijzen van de Enercup (Foto: Nathalie Gerritsen)

Eerste prijs voor fit couple Marlon en Naomi

ALMELO – Fit couple? Dat zijn ze zeker! Marlon Sanchez en Naomi Sapulette hebben dit jaar keihard getraind voor de Iron Man en Iron Maiden wedstrijden in het Zuid-Hollandse Sommelsdijk. En beiden hebben de eerste plaats in hun klasse weten te bemachtigen, een indrukwekkende prestatie van het stel. De Iron Man wedstrijden zijn Benelux bodybuilding wedstrijden, Marlon won daar in zijn klasse Men's Physique. De Iron Maiden is een prestigieus bikinifitness-kampioenschap, een zijtak van bodybuilding. Naomi won daar de titel Miss Bikini Fitness Junior.

Marlon heeft al diverse titels in zijn klasse Men's Physique behaald, waaronder de Mister Universe 2018 in Hamburg. Deze titel was voor hem de opstap naar een professionele carrière als atleet. Op 23 november doet hij mee aan de William Bonac Classic Pro Qualifier in Amsterdam en hoopt daar zijn pro card te halen. Deze pro card geeft hem directe toegang om professioneel mee te draaien en uiteindelijk op de hoogste trede te belanden, de Mr. Olympia. Naomi heeft twee weken geleden voor het eerst meegedaan aan een Bodybuilding wedstrijd, namelijk de Enercup. Ze won daar drie prijzen. Ze werd eerste in de Miss Bikini Fitness junioren, tweede in de Miss Bikini Fitness en ze won de Best Posing Award. 'De jury en het publiek waren erg onder de indruk van Naomi's poseer act,' vertelt coach Jorge Sanchez.

De weg naar een wedstrijd is lang. Naomi heeft zich gedurende twaalf maanden voor deze twee wedstrijden voorbereid. Zes dagen in de week krachttraining bij JMR Sportcentre, de sportschool van haar vriend Marlon en zijn familie. 'Dit was naast mijn studie Luchtvaart dienstverlening in Zwolle, stage en bijbaantjes soms best pittig,' vertelt Naomi Sapulette. 'Het doel was om Naomi in de Bikini Fitness klasse tot haar recht te laten komen. Niet te gespierd maar er vooral fit uitzien met de juiste verhoudingen,' vertelt coach en trainer Jorge Sanchez. En met de poseerlessen van haar zus Liana presenteerde Naomi zich op haar best.

Voor Marlon was het doel meer spiermassa opbouwen, hij traint daarvoor dagelijks. Tijdens de Mister Universe wedstrijden vorig jaar woog hij ongeveer 72 kg en op de Iron Man 78 kg. 'De uitdaging in de voorbereiding naar een wedstrijd toe is het vasthouden aan een strak eetschema. Daar is een ijzeren discipline voor nodig. Marlon's voeding is precies ingesteld op zijn lichaamsbouw,' aldus Jorge Sanchez. Naomi en Marlon vonden het strakke eetschema het moeilijkst.

Ze hadden minder moeite met de krachttraining. 'De variatie in oefeningen en het trainen met het wedstrijdteam was vooral gezellig,' vertelt Naomi enthousiast. 'Het samen toe werken naar een wedstrijd vond ik best spannend.' Marlon vult aan, 'We hebben elkaar steeds geholpen. Elkaar motiveren en stimuleren ging over en weer. Als een van ons tweeën in een dalletje zat, wist de ander het juiste te zeggen of te doen waardoor we er toch weer samen tegenaan gingen.' Het dagelijkse trainen met zware gewichten en heel wat uren op de loopband om het vetpercentage naar beneden te brengen was vooral op het eind zwaar. 'Maar het was ook heel gezellig,' vertelt Naomi. 'Samen trainen, samen poseren, samen koken en eten. We deden in aanloop naar deze wedstrijden echt alles samen!'

Meer berichten