Meisjes in de leeftijd van 7 t/m 13 jaar deden auditie voor 'Het Meisje met de Zwavelstokjes'
Meisjes in de leeftijd van 7 t/m 13 jaar deden auditie voor 'Het Meisje met de Zwavelstokjes' (Foto: )

Het Meisje met de Zwavelstokjes

ALMELO - 'Er zijn heel veel meisjes die goed zijn, maar toch denk ik dat ik de rol van het meisje wel krijg,' geeft Sophie aan. Aan zelfvertrouwen ontbrak het haar en bij alle 72 andere auditanten niet. Zij deden allemaal auditie op zaterdag 19 oktober voor de hoofdrol van 'Het Meisje met de Zwavelstokjes', een prachtig kerstverhaal dat rond de kerst van dit jaar in het Theaterhotel Almelo opgevoerd gaat worden.

Overal waren de meisjes, in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar en samen met hun ouders, vandaan gekomen om in Almelo te laten zien en horen dat zij het meest geschikt zijn om de hoofdrol in de musical 'Het Meisje met de Zwavelstokjes te spelen'. Ze hadden de tekst, die ze vooraf gekregen hadden, goed bestudeerd en ook het zingen van een lied ging ze goed af.

Beroemd worden

'Dat wordt nog een heel gepuzzel en veel wikken en wegen,' gaf Jasper Verheugd, de regisseur van het stuk, aan. Hij is inmiddels aardig bekend in Almelo. Hij regisseerde ook 'Het Verzet Kraakt' en de musical 'Scrooge', die vorig jaar werd vertolkt in het Theaterhotel. De meiden mochten samen met de Jasper Verheugd en Bram Veldkamp, die voor alle kinderen de tegenspeler vertolkte, laten zien wat ze konden. Sommige kinderen hebben al heel wat theater- en musicalervaring. Allemaal willen ze niets liever dan beroemd worden. Wie weet… Na een week kregen de kinderen te horen of ze bij een tweede ronde zitten. Hiervoor werden ongeveer 15 meisjes benaderd. 'Misschien kiezen we wel twee meisjes, dat is ook een beetje afhankelijk van het aantal avonden dat de voorstelling op de planken gebracht wordt,' gaf Jasper Verheugd aan.

Kerstverhaal

Het Meisje met de Zwavelstokjes' is net als kerstproductie 'Scrooge', een hartverwarmend kerstverhaal in Charles Dickensstijl. 'Het Meisje met de Zwavelstokjes is gebaseerd op het bekende sprookje van Hans Christian Andersen. Het gaat over het leven van een jong meisje dat op koude winteravonden tevergeefs zwavelstokjes probeert te verkopen om in leven te blijven.

Het lukt maar moeizaam en het maakt haar verdrietig dat ze iedereen om zich heen gezellig kerstinkopen ziet doen of voor het haardvuur ziet zitten. Ze heeft het op het laatst zo koud dat ze besluit de zwavelstokjes aan te steken om zich aan te warmen. Bij elk brandend stokje krijgt ze een mooi visioen. Het zal haar leven helemaal veranderen.

Voorstelling

De theatervoorstelling 'Het Meisje met de Zwavelstokjes', wordt opgevoerd op 23, 24, 25 en 28 december. Afhankelijk van de belangstelling kan dit nog verder uitgebreid worden.

Voor meer info kijk op www.Stadstheateralmelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden