Jelmer en Jolein van de Spoedeisende Hulp zijn blij om het vak op deze manier extra onder de aandacht te brengen
Jelmer en Jolein van de Spoedeisende Hulp zijn blij om het vak op deze manier extra onder de aandacht te brengen (Foto: )

ZGT in tv-programma 'Team Spoedeisende Hulp'

ALMELO - Vanaf donderdag 31 oktober is personeel van de Spoedeisende Hulp (SEH) in Almelo te zien in het tweede seizoen van 'Team Spoedeisende Hulp'. In dit medische tv-programma op RTL 5 wordt in 8 afleveringen het reilen en zeilen gevolgd op de SEH door de ogen van onze medewerkers. Welke patiënten zien we op de SEH? Hoe bepalen we de ernst van de klachten? Wie heeft welke rol? Wat maakt een dag geslaagd? Hoe verwerken we minder leuke gebeurtenissen?

Op de Spoedeisende Hulp afdeling van een ziekenhuis weet je nooit hoeveel patiënten er op welk tijdstip, op welke manier (ambulance of eigen vervoer), met welke gezondheidsproblemen binnenkomen. Het werken op de SEH vraagt om veel kwaliteiten zoals stressbestendigheid, flexibiliteit, brede kennis en kunde, oor en oog voor de patiënt, snel kunnen nadenken en handelen en goed kunnen samenwerken.

Mooie manier om vak te laten zien

Voorafgaand aan de toezegging om als ZGT deel te nemen aan dit programma, is uitgebreid gesproken met de verschillende betrokken collega's. Daaruit bleek enthousiasme over deelname aan het programma. Het biedt een mooie mogelijkheid om te laten zien hoe het SEH-team werkt. Door deelname aan dit programma wordt een uniek kijkje in de keuken gegeven en brengen ze het vak op een mooie manier extra onder de aandacht.

Voor dit seizoen van 'Team Spoedeisende Hulp' geven – naast collega's van Meander Medisch Centrum –SEH-artsen Jolein Huttenhuis en Deborah Kuster, SEH-verpleegkundigen Jelmer, Marieke, Chantal, Dagmar en verpleegkundig specialist Martijn een uniek kijkje in hun dagelijkse werkzaamheden.

Duidelijke afspraken

Met de filmproducent (Medical Media House/Concept Street) zijn uiteraard schriftelijke (juridische) afspraken gemaakt over de belangrijke randvoorwaarden. Die afspraken hebben bijvoorbeeld betrekking op de privacy van onze patiënten. Patiënten die op de SEH binnenkomen worden op diverse manieren geïnformeerd dat er Tv-opnames plaatsvinden. Die opnames worden overigens gedaan door 1 cameraman en 1 geluidsman.

Alleen patiënten die zelf uitdrukkelijk toestemming (kunnen) geven, worden ook daadwerkelijk gefilmd. Onderdeel van de afspraken is uiteraard ook dat de opnames nooit het primaire medische mogen verstoren en dat de zorgverlener altijd kan ingrijpen als hij/zij dat nodig acht.

Meer berichten