Jan Hoogwijk gaat genieten van het goede leven en bedankt al zijn trouwe klanten voor het vertrouwen
Jan Hoogwijk gaat genieten van het goede leven en bedankt al zijn trouwe klanten voor het vertrouwen (Foto: )

Ook laatste slagerij in binnenstad sluit deuren

ALMELO - Op zaterdag 2 november sluit slagerij en poeliersbedrijf Jan Hoogwijk haar deuren. Tachtig jaar was het bedrijf aan de Bornsestraat 10 een begrip. 'Ik heb altijd zes dagen per week gewerkt zonder snipperdagen. Dat heb ik met veel plezier gedaan, maar nu ik de pensioengerechtigde leeftijd heb is het mooi geweest,' aldus Jan.

De slagerij werd in 1939 door de vader van Jan Hoogwijk opgezet bij de oude veemarkt, de Bornsestraat 10. Jan komt uit een gezin van vijf kinderen waarvan er vier slager zijn geworden en één chefkok. In 1972 rondde Jan de Slagersvakschool af en ging vervolgens bij zijn vader in de zaak werken. Na enkele jaren namen hij en zijn vrouw de zaak over, waardoor zijn vader het wat rustiger aan kon doen.

In de loop der tijd is er een goede vaste klantenkring opgebouwd. Deze mensen vinden het erg jammer dat ook de laatste slager uit de binnenstad verdwijnt. 'Wij hebben geen opvolgers, zoon Patrick is ambulancebroeder en Pascal werkt in de psychiatrie,' aldus Jan Hoogwijk, die eerst wel even aan het idee om te stoppen moest wennen, maar er nu ook wel naar uitkijkt om tijd voor zijn kleinkinderen te hebben. Na heel veel jaren klanten, instellingen en ziekenhuizen van een lekker stukje vlees te hebben voorzien is het na 52 jaar werken tijd om te gaan genieten,' geven Jan en zijn vrouw aan. De slagerij is verkocht en krijgt een mooie bestemming. Langs deze weg willen ze iedereen bedanken voor het vertrouwen in al die jaren.

Meer berichten