Afbeelding

Column Sandra Bakhuis: Kan mijn kind na de zomer nog wel meedoen?

Algemeen

Overal in Almelo vindt u ze deze vakantie: gratis activiteiten onder de noemer Festiv Almelo. Leuk! Maar hoe zit dat na de zomer? Je gunt kinderen dat ze ook daarna aan leuke dingen kunnen meedoen, maar wat als je als ouders een kleine beurs hebt? Daarover belde moeder Linda.

Hoe blijft het betaalbaar?

Linda is de moeder van Femke en Daan: “Ik kan wel rondkomen, maar heb het niet breed. Hun vader is werkeloos, dus alimentatie krijg ik niet. Zelf heb ik alleen een Wajong-uitkering. De kindjes doen nu aan van alles mee en raken er niet over uit gepraat: ‘Mam, we mochten voetballen terwijl we zelf in zo’n grote bal zaten. En het springkussen vond ik het aller-allerleukste.’ Maar hoe moet het straks verder?” 

Overspoeld met kosten

Linda is bezorgd. “Na de zomer komt de schoolfotograaf, de vrijwillige ouderbijdrage, de bso begint hopelijk weer én de kindjes willen graag op een club of sport. Nou las ik dat jullie de weg weten naar geldpotjes. Willen jullie eens meedenken?

Kennismaken met sport &  Sjors Sportief

Een paar dagen later zit ze bij ons in gebouw Dreesz om de mogelijkheden te bekijken. “Ken je Sjors?”, vraagt mijn collega. Linda fronst. “Sjors Sportief is een landelijk project voor kinderen om kennis te maken met allerlei sporten. Zo kunnen ze ontdekken wat bij hen past. En misschien ontdek je zo wel de nieuwe Lieke Martens in Daan of Femke”, grapt hij.

Gratis proeflessen

Hij vervolgt dat de kinderen na de vakantie op school een boekje krijgen dat ‘Sjors’ heet. Hierin staan allerlei sporten en creatieve activiteiten met gratis proeflessen. Linda’s twijfelt: “Dat is mooi, maar wat als er iets bevalt?” Mijn collega stelt haar gerust: “Als ze een leuke club vinden, mag je naar mijn collega’s van Almelo Doe(t) mee, hier tegenover in de gang. Zij helpen je met waardebonnen voor de clubkosten.” “Echt?”, juicht Linda, ze kan het bijna niet geloven. “Echt”, bevestigt mijn collega. “Geweldig, dan ga ik het de kinderen meteen vertellen. Wat zullen ze blij zijn!”

Dit soort vragen krijgen we elke week. Dankzij onze eigen ervaringen helpen we mensen dan weer op weg. Ook u. Bel met 0546 45 69 09 voor een afspraak of kijk op www.almelosociaal.nl

Sandra is pr-medewerker bij Almelo Sociaal, de stichting met vrijwilligers die u gratis helpen bij vragen over geld, zorg en wonen. In deze column krijgt u een kijkje in wat we in de praktijk meemaken.

Afbeelding
Bijeenkomst lotgenoten borstkanker 6 uur geleden
Afbeelding
Tropical Braderie op Woonboulevard Almelo 11 uur geleden
Afbeelding
Symbiose tussen stad en platteland 17 uur geleden
Afbeelding
Bijen-middagen op Erve Peeze 1 jun., 15:19
Afbeelding
Concert de Almelonia's 1 jun., 09:45
Afbeelding
Expositie Hans Hunter en Freddy Hoevers 1 jun., 09:13
Afbeelding
Nieuw elan bij HobNob Festival 31 mei, 13:47
Afbeelding
Defecte naaimachine bij Repair Café de Hagedoorn 31 mei, 10:12