<p>Jorien Geerdink is gekozen als lijsttrekker van de PvdA in Almelo.&nbsp;</p>

Jorien Geerdink is gekozen als lijsttrekker van de PvdA in Almelo. 

PvdA Almelo zoekt nieuwe raadsleden

ALMELO - De PvdA is voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de raad in Almelo op zoek naar kandidaat-raadsleden voor de lijst. De kandidaten hoeven nu nog geen lid van de partij te zijn.

‘’Het gaat er om dat kandidaten sympathiseren met het gedachtengoed van de PvdA en de ambitie en vaardigheden hebben om volksvertegenwoordiger te worden’’, zo laat de PvdA weten.

De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 16 maart.

Jorien Geerdink is door de leden gekozen als lijsttrekker van de PvdA Almelo. Momenteel is zij raadslid. Zij volgt daarmee Arjan de Vries op die lijsttrekker was bij de vorige verkiezingen en nu fractievoorzitter is. 

Geerdink is voorgedragen door een onafhankelijke kandidaatstellingscommissie. De commissie ziet volgens de partij Jorien als een authentieke vertegenwoordiger van de PvdA. ‘’Haar kracht is dat ze in heldere taal communiceert. Ze is herkenbaar voor de achterban en in de stad en ze is een echte verbinder en teamspeler. Haar benadering is praktisch en resultaatgericht. Daarom staan voor haar de vraagstukken van de mensen in Almelo voorop en zoekt ze de samenwerking met anderen.’’

In de komende tijd is het vervolg van de lijst aan de orde. De commissie voert gesprekken in september. De volledige kandidatenlijst en ook het verkiezingsprogramma worden vastgesteld op 22 november.

Meer berichten