Column Kim de Wild: Eredivisie Beach belooft een sportevenement vol show en spektakel te worden

Sportliefhebbers kunnen deze zomer hun hart ophalen. Naast veel zelf sporten en bewegen, is het immers ook heerlijk om te kijken naar mensen die hun sport tot in perfectie beoefenen. 

In 2020 viel de gedroomde sportzomer in het water, maar deze maanden vindt er een ware inhaalslag plaats. Veel mensen stemmen hun agenda’s af op voetbalwedstrijden van Oranje, etappes van de Tour de France, Wimbledon en natuurlijk als klapper de Olympische Spelen in het Japanse Tokio. Er is zoveel sport te bekijken en beleven… Dat is puur genieten.

De traditionele ‘live’ sportbeleving is gebaseerd op toewijding van het publiek. Toeschouwers moeten vooraf een kaartje kopen, vervoer regelen om naar de speellocatie te gaan en in hun agenda rekening houden met deze activiteit. De fans komen in bijna alle gevallen naar de sport toe. Of dat nu het FBK stadion in Hengelo is, Thialf in Heerenveen of de IISPA in Almelo… Overal moeten fans reizen om topsporters de spreekwoordelijke degens te zien kruisen.

Het concept van de Eredivisie Beach draait dit principe 180 graden om. Zij brengen de beachvolleybalsport naar de fans! Zij touren met een vrachtwagen vol zand letterlijk het hele land door, om passanten in de binnenstad te vermaken met deze spectaculaire sport. Mensen kunnen zonder kaartje, op de momenten dat zij het willen, kosteloos plaatsnemen op de tribune en genieten van hardgeslagen smashes en opgedoken ballen.

Via onder meer Breda, Groningen, Tilburg en Heerenveen strijkt dit rondreizende zandcircus op 14 en 15 augustus neer op ons Almelose marktplein. Dan wordt er pal naast het water in de binnenstad een prachtig stadion gebouwd, waarbij het terras van Nielz als één van de zijdes dient. 

Mensen die heerlijk in de zon op het terras genieten van een hapje en een drankje, kunnen ondertussen naar de beste beachvolleyballers van het land kijken. 

Fietsers die afstappen en met de fiets in de hand de laatste rally’s van de halve finale meepakken. 

Shoppers die even uitblazen op de tribune en meeklappen met de beats van de dj. Je kunt zelfs voor een tientje virtuele eigenaar van een kuub zand worden, waarmee je kans maakt op onder andere een prachtige tuinset van Kees Smit. Geweldig toch?

Het belooft een topsportevenement vol show en spektakel te worden. Alvast in de stemming komen? Kijk dan op www.beachalmelo.nl. Tot volgende maand!

Kim de Wild is projectmedewerker sportzaken bij Sport-bedrijf Almelo.

www.sportbedrijfalmelo.nl

Meer berichten