Jan Martin van Rees en Philippien Kramer bij Stolen Studio. ''We trekken mensen van heinde en verre.''
Jan Martin van Rees en Philippien Kramer bij Stolen Studio. ''We trekken mensen van heinde en verre.''

‘Rondje Noord een ontdekkingsgebied’

Algemeen

ALMELO - Op uitnodiging van Centrum Almelo Aktief (CAA) heeft wethouder Jan Martin van Rees samen met centrummanager Eduard Plate een werkbezoek gebracht aan Rondje Noord.

Dat is een gedeelte van de binnenstad van Almelo met een combinatie van wonen, winkels, restaurants, kantoren en ambachtelijke bedrijven.

‘’De binnenstad van Almelo is veelzijdig. En Rondje Noord is in die binnenstad echt een ontdekkingsgebied”, zegt Plate. ”Hier tref je sfeervolle straten met bijzondere winkels, prachtige vintage, leuke ondernemers en bedrijven, maar je kunt hier ook heerlijk wonen. Echte ontdekkingsstraatjes met wonen en winkels waar je als bezoeker positief verrast wordt. Dat heeft veel aantrekkingskracht op ondernemers en op bezoekers.”

Het CAA zet zich in om bezoekers en ondernemers naar de binnenstad van Almelo te trekken. “Door onze verrassende veelzijdigheid kan dat. Maar dat vraagt samenwerking tussen ondernemers maar ook met gemeente en provincie”, aldus CAA. Om die reden werd Van Rees uitgenodigd voor een werkbezoek. “We gaan voor kwaliteit in de binnenstad”, geeft Van Rees aan, “waarbij bijvoorbeeld ook wonen en kantoren steeds belangrijker worden om de leegstand tegen te gaan en de binnenstad aantrekkelijker te maken.” Rondje Noord bleek een van zijn favoriete gebieden in Almelo.

Er werden tientallen winkels bezocht. Philippien Kramer van meubelstoffeerderij Stolen Studio: “Dit is een heerlijk eigenwijs stukje winkelgebied. We trekken mensen van heinde en verre. Er is goed contact tussen de ondernemers. Dat is echt heerlijk.” Stolen is overigens afgeleid van het Deens, en betekent stoelen. Onlangs nam Veronique van Es het nabijgelegen restaurant Mira over. Afgelopen zomer heeft ze het helemaal verbouwd. Het is net zo sfeervol als de buurt. “Het gaat heel goed. Er komen hier gasten uit het hele land, veel vaste bezoekers ook.”

Verder werden onder meer de modewinkels Just Diva’s en Amélie bezocht. Om de veelzijdigheid van het gebied te proeven waren er verder bezoekjes aan de vintagewinkel Wilhelmina & Juul en was er een kennismaking bij atelier Doelen en de net geopende Ron’s Barbershop.
Het werkbezoek eindigde bij de nieuwe woonwinkel Fraaai aan de Grote Straat Noord.

Pen
!
Afbeelding
Hoge waardering van het publiek 1 uur geleden
Afbeelding
Repair Café Hagedoorn 3 uur geleden
Afbeelding
Dressuur een belangrijk onderdeel van de Military 15 uur geleden
Afbeelding
‘Passed’ of ‘Not accepted’ is het begin 16 uur geleden
Afbeelding
Wie volgt winnares Sophie Leube op? 16 uur geleden
Afbeelding
Laat je inspireren tijdens oktober woonmaand 21 uur geleden
Afbeelding
Mondiale toppers massaal aan de start 22 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting met Avedan 22 uur geleden