<p>Ineke Tieltjes (cursusleidster) en Mirjam van Baalen (Mantelzorg Almelo).</p>

Ineke Tieltjes (cursusleidster) en Mirjam van Baalen (Mantelzorg Almelo).

Druk bezet? Cursus Zorgen voor jeZelf wil een alternatief bieden

ALMELO - Mantelzorg Almelo houdt een cursus speciaal voor mantelzorgers die druk bezet zijn door de combinatie van mantelzorgtaken, (vrijwilligers)werk, studie en/of gezin: ‘Zorgen voor jeZelf’.

‘’De cursus geeft heldere aanwijzingen om vanuit rust en met plezier de dagelijkse bezigheden uit te voeren’’, aldus Ineke Tieltjes van Mantelzorg Almelo.
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten in september en oktober.‘’

Door mantelzorgtaken naast baan, studie en/of gezin en door de versnelling in de maatschappij ontstaan bij veel mensen gevoelens van onrust en stress’’, zo gaat Mirjam van Baalen verder. ‘’Zorgen voor jeZelf wil daar een alternatief voor bieden en draagt suggesties aan in een korte cursus. Op het programma staan: introductie en informatie, rust en onrust, invoeren en uitvoeren. Ook is er ruimte voor uitwisseling van ervaringen met elkaar. Het gaat in de vier bijeenkomsten ook niet over vitamines en mineralen maar over aandacht en aanvoelen. Aandacht voor wie je bent en wat je doet. Eerdere deelnemers hebben de cursus als waardevol ervaren omdat het rust en inzicht heeft gegeven en praktisch toepasbaar is.’’

De vier bijeenkomsten staan gepland op 13 en 27 september en 11 en 25 oktober en duren van 19.00 tot 21.30 uur. Er kunnen maximaal acht mensen deelnemen.
De cursus wordt gegeven door Ineke Tieltjes. Voor de start heeft zij een telefonische intake met elke deelnemer. Tussentijds is ze beschikbaar voor vragen.
De cursus is voor mantelzorgers uit de gemeente Almelo.

Zoals het er nu naar uitziet vindt de cursus plaats in wijkcentrum De Schelf.

Voor informatie of aanmelding kan men contact opnemen met Mirjam van Baalen van Mantelzorg Almelo: m.vanbaalen@mantelzorgalmelo.nl of 06-10023568 (maandag, dinsdag en donderdag).

‘’Mantelzorger worden, overkomt je’’, aldus Mantelzorg Almelo. ‘’Iemand in je omgeving wordt ziek en heeft verzorging nodig of krijgt psychische klachten. Mantelzorgers lopen dan het risico dat ze door de zorg en alle andere dagelijkse plichten en beslommeringen, overbelast raken en zelf ziek worden.’’

Meer berichten