Kom naar de informatieavond op dinsdag 19 november, aanvang om 19.00 uur (18.30 uur inloop met high tea).
Kom naar de informatieavond op dinsdag 19 november, aanvang om 19.00 uur (18.30 uur inloop met high tea). (Foto: )

Tweetalig onderwijs nu ook voor havo-leerlingen Pius X

ALMELO - 'Met twee talen kun jij de hele wereld aan!' Zo luidt de slogan in de folder van het Pius X College loc. Aalderinkshoek over tweetalig onderwijs (tto), dat sinds dit schooljaar ook voor havo-leerlingen beschikbaar is.

'Goede kennis van de Engelse taal en internationale onderwerpen wordt steeds belangrijker. Voor nu, voor je vervolgstudie, of voor straks in het werkende leven. Binnen onze school wordt taalontwikkeling daarom erg ondersteund,' aldus tto-coördinator Terana van Haren. 'Met tweetalig onderwijs hebben leerlingen de kans om een goede talenkennis te ontwikkelen en doen zij belangrijke kennis en ervaring op die later voordelen geven in het (werkzame) leven.'

Al enige tijd werd er in school gepraat over tweetalig onderwijs voor havisten. Van Haren: 'Ook tijdens open dagen en andere voorlichtingen vroegen ouders en leerlingen steeds vaker naar de mogelijkheid van tto op havo-niveau. Daarom is het heel mooi dat we nu aan de vraag kunnen voldoen en dus (naast vwo-leerlingen) ook havo-leerlingen tweetalig onderwijs kunnen bieden.' Het volgen van tweetalig onderwijs is een keuze. Leerlingen krijgen één uur per week les van een native speaker. En minimaal de helft van de totale lestijd is in het Engels. Tweetalig onderwijs is echter niet alleen maar les in de Engelse taal. Er is daarnaast in de lessen veel aandacht voor de internationale oriëntatie en burgerschapsvorming. Je gaat bijvoorbeeld op uitwisseling en je doet allerlei buitenlesactiviteiten waarbij Engels de voertaal is of activiteiten met een internationaal karakter. Om voor tweetalig onderwijs op havo-niveau in aanmerking te komen heb je minimaal een havo-advies nodig. 'Uiteraard is een positief advies van de leerkracht van de basisschool om hiermee te starten ook belangrijk. En je moet als leerling ook wel gemotiveerd zijn, want we vragen op school ook wel wat extra's van je,' vertelt de tto-coördinator. Op dinsdag 19 november houdt het Pius X College, loc. Aalderinkshoek, een informatieavond over tweetalig onderwijs. De avond is speciaal voor ouders/leerlingen uit groep 7 en 8.

Meer berichten