Wat een pret tijdens de eerste culinaire toer van De Klup Twente. Foto: Hanny ter Doest / De Klup Twente
Wat een pret tijdens de eerste culinaire toer van De Klup Twente. Foto: Hanny ter Doest / De Klup Twente

Succesvolle culinaire rondrit door Twente

Algemeen

ALMELO - Soms is er niet veel nodig om even heel gelukkig te zijn. Vrijwilligers van De Klup Twente zorgen daar deze zomer voor, want zij maken de Kluptoer Veur’n, ett’n en kwaak’n mogelijk: een culinaire rondrit door Twente met zes stops.

Overal krijgen de deelnemers - mensen met een beperking - een gerechtje dat ze nog niet eerder hebben gegeten, steken ze wat kennis op en kletsen ze honderduit. Hoogtepunt van de Kluptoer: biggetjes aaien bij de varkensboer.

Nu de coronamaatregelen worden versoepeld, is weer meer mogelijk. Ook voor mensen met een beperking die anderhalf jaar lang echt gebukt gingen onder alle beperkingen. De Klup Twente hielp ze de coronatijd door met tal van buitenactiviteiten, wandel- fiets- en belmaatjes en noodopvang. In de zomer is de apotheose van al die activiteiten: een splinternieuwe, culinaire rondrit door Twente. Start, finish en toetje in Almelo.

‘’Natuurlijk nog wel een beetje coronaproof in de buitenlucht. Vorige week was de première. De deelnemers werden onder meer met open armen ontvangen in de tuin van Jo en Annemarie Schippers die hun gasten - vier groepen van zo’n zes deelnemers met vrijwillig chauffeur - ontvingen met iets dat ze nog nooit eerder hadden geproefd: een avocadosoepje’’, complimenteerde Maria kok Annemarie.

De rit bracht de deelnemers ook naar adressen in Vriezenveen voor Tucjes gezond, naar Almelo voor het lekkere toetje en Tubbergen waar iedereen twee mini-quiches kreeg. Onderweg was er nog een stop in de natuur om wat heerlijke brownies op te peuzelen.

Maar er ging toch niets boven de tuin van varkensboer Meijer in Hoge Hexel. Daar aten de deelnemers pannenkoek met spek. ‘’Dat was super, maar het allermooiste was toch wel kleine biggetjes aaien of zelfs in de armen krijgen’’, aldus een woordvoerder. ‘’Daarna was de glimlach niet meer van de gezichten te krijgen.’’

Ook niet bij Roger, die het aanvankelijk heel erg eng vond en al helemaal niet bij de Kluptoer-bedenker en chauffeur van dienst Jolanda Overdorp. ‘’Hier worden we wel heel gelukkig van’’, zei ze met een stralende lach toen ze het erf van de varkensboer afreed voor een volgende stop.

De culinaire rondrit door Twente is voor alle mensen met een beperking uit de gemeente Almelo.

Een keertje mee? Er staan nog twee edities gepland in juli. Informatie en opgave: jolanda@deklup.nl of 06 - 14 46 52 88.

Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 7 minuten geleden
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 13 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 18 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 22 uur geleden
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33