Ook dit jaar wordt er weer een fantastisch tafereel neergezet in het Beeklustpark, de lichtjes en de herders wijzen u de weg
Ook dit jaar wordt er weer een fantastisch tafereel neergezet in het Beeklustpark, de lichtjes en de herders wijzen u de weg

Lichtjestocht in Beeklustpark

Algemeen

ALMELO - Op de avond van 24 december tussen 18.00 -20.00 uur, de avond voor kerst, verandert het Beeklustpark in Almelo in een wereld die lijkt op die van ongeveer 2000 jaar geleden. Laat je meenemen in het bekendste verhaal ter wereld, de geboorte van Jezus, wat we elk jaar met kerst vieren. Nu nagespeeld door 70 vrijwilligers in historische kostuums.

Maak een wandeling langs bekende figuren en historische taferelen (de Romeinse soldaten, de overvolle herberg, de engelen, de herders, het paleis van Herodes en natuurlijk de stal).

Brandende kaarsjes

De bezoekers (de laatste jaren zo’n vierduizend!) worden verwelkomd door trommelaars.

Vervolgens moeten ze zich, net als tweeduizend jaar geleden bij de volkstelling, laten inschrijven bij de Romeinse soldaten. En dan gaan ze op weg, zo’n drie kwartier lang, de weg gewezen door duizenden brandende kaarsjes.

Licht voor alle volken

Verder gaat het. Langs de groep koperblazers en de overvolle, luidruchtige herberg. Ze horen het witte engelenkoor zingen in de donkere avond. De herders zijn in het veld met de schapen alsof ze er altijd al waren. En nadat de bezoekers Herodes verontwaardigd horen schreeuwen vanuit zijn paleis, ontmoeten ze de wijzen.

Even verderop, midden op het pad, blijven profeten staan om te verkondigen uit het boek Jesaja dat er een Licht komt voor alle volken. Dan wordt het stil….en vinden ze Maria en Jozef met het kindje in de stal. Een echte baby die Jezus mag spelen.

De tocht eindigt bij de muziekkoepel waar een koor kerstliederen zingt en de vuurkorven branden.

Citybijbel

Er is (gratis) warme chocolademelk, koffie, thee en limonade en voor wie dat wil, tijd voor een gesprekje en een gratis citybijbel!

Verbondenheid in Almelo

Het is een prachtig interkerkelijk project dat verbondenheid geeft in Almelo, doordat bijna alle plaatselijke kerken hier aan meewerken. Velen kunnen hun talenten inzetten want er is ontzettend veel te doen.

Eenvoudige manier

Er gaat dan ook een maandenlange voorbereiding aan vooraf. Het maken van de kostuums en de decors, de PR, de catering, het verzamelen van de duizenden glazen potten, het aansteken van de kaarsjes, het zingen en het musiceren, alles vergt de nodige aandacht en een grondige voorbereiding, maar het resultaat mag er elk jaar weer zijn.

Zo wordt het kerstverhaal zichtbaar op deze avond voor de vele bezoekers. Op een eenvoudige manier, langs duizenden kaarsjes. Een heel bijzondere belevenis!

De toegang is gratis, vrijwillige gift bij de koffiekraam.

Tweede Möll'n festival: 1 juni.
Meer inspraak bij tweede Möll'n festival 1 uur geleden
Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders,
Pax Kinderhulp op zoek naar vakantieouders 19 uur geleden
Bram Eijgenhuijsen, bekend van B&B Vol Liefde,
Presentatie boek Bram Eijgenhuijsen 21 uur geleden
Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 4 mei, 13:48
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 mei, 09:43
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 11:35
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29