<p>Het kinderkoor Jong Vocaal Twente heeft lang gewacht, maar gaat eindelijk optreden.</p>

Het kinderkoor Jong Vocaal Twente heeft lang gewacht, maar gaat eindelijk optreden.

(Foto: )

Kinderkoor Jong Vocaal Twente: eerste optreden

ALMELO - Het kinderkoor Jong Vocaal Twente is eind 2019 opgericht. Op woensdag 7 juli om 17.00 uur presenteert het koor zich met zijn eerste optreden in de kerkzaal Noach in Almelo.

Tijdens de lockdowns konden de kinderen niet live met elkaar zingen, maar ze kregen wel online zanglessen en leerden veel nieuwe liedjes. Deze liedjes willen ze op woensdag 7 juli graag live aan iedereen laten horen.

Er gelden nog wel wat coronabeperkingen. Daarom zijn de vijftig plaatsen op 1,5 meter in de kerkzaal op de eerste plaats bestemd voor de ouders/verzorgers en broertjes en zusjes van kinderen van Jong Vocaal Twente. Maar het grote publiek kan thuis van het concert genieten via de live stream voor 2,50 euro.

Jong Vocaal Twente is voortgekomen uit een initiatief van het Almelo’s Christelijk Mannenkoor en het Almelo’s Mannenkoor. Deze koren bestonden in 2018 allebei 100 jaar en richtten een fonds op met de naam ‘Wij geven onze stem door’. Onder de artistieke leiding van Mariette Effing werd met dit fonds eind 2019 Jong Vocaal Twente opgericht.

In september 2021 gaan ze weer van start met nieuwe kinderen. Meedoen? Neem voor meer informatie contact op met jongvocaaltwente@koorenzo.nl (Mariette Effing).

Kaarten voor de live stream zijn te koop op www.podiumplein.nl

Meer berichten