Foto:

Training voor vrouwen gericht op de toekomst

ALEMLO - In Almelo begint in september de training ‘Gericht op de toekomst’. De groep is bedoeld voor vrouwen vanaf 22 jaar die door hun (ex-)vriend of (ex-) echtgenoot lichamelijk, seksueel en/of geestelijk zijn mishandeld. Het geweld moet gestopt zijn.

‘’Eén op de acht Nederlanders heeft ooit te maken gehad met geweld door de (ex-)partner’’, zo laat Avedan weten. ‘’Het kan gaan om lichamelijk geweld (slaan en schoppen), seksueel geweld (gedwongen seks) en/of geestelijke geweld (vernederen, intimideren). De gevolgen van partnergeweld zijn ernstig. Zo kan er sprake zijn van voortdurende spanningsklachten, lichamelijke klachten, gebrek aan zelfvertrouwen, schaamte- en schuldgevoelens en gevoelens van eenzaamheid. Voor veel vrouwen is het moeilijk om over het geweld te praten.’’

De praktijk leert volgens Avedan dat onder meer hierdoor veel vrouwen last blijven houden van de negatieve ervaringen. ‘’De groep biedt de mogelijkheid om andere vrouwen te ontmoeten die in een soortgelijke situatie verkeren, wat herkenning en steun kan geven.’’

‘Gericht op de toekomst’ is een initiatief van onder meer Avedan, Impluz, Mediant en Wijkracht.

De training begint in week 38 van 9.30 tot 11.45 uur. Er zijn twaalf bijeenkomsten van 2,5 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden kan via www.avedan.nl/gerichtopdetoekomst of neem contact op met Avedan maatschappelijk werk: 088 - 04 03 800.

Meer berichten