Middels een groot spandoek met een tekst van de heer Davenschot (in de rolstoel) werd feestelijk stil gestaan bij de nieuwbouw
Middels een groot spandoek met een tekst van de heer Davenschot (in de rolstoel) werd feestelijk stil gestaan bij de nieuwbouw (Foto: )

Bouw nieuwe Hofkamp ligt op schema

ALMELO - 'Hij is wekelijks wel even op de bouwplaats te vinden om te kijken hoe het met de vorderingen van de bouw van de nieuwe appartementen van de Hofkamp gaat,' vertelt Ina Kerkdijk. Zij is directeur woonzorg van Zorgaccent. De heer Davenschot mocht onlangs samen met de langst werkende medewerker, Ine Lenferink en kleinzoon Rien, een bijzonder spandoek onthullen waarmee de vorderingen van het nieuwe complex werden gevierd.

De heer Davenschot is inmiddels 99 jaar en bewoner van de voormalige zorginstelling de Hofkamp. Hij heeft daar met heel veel plezier gewoond. Hij is tevreden over zijn huidige onderkomen in de Hagenborgh, alleen de tv heeft nog wel eens kuren. 'Ik ben niet meer de jongste maar ik heb er ongelofelijk veel zin in om straks naar de nieuwe Hofkamp te verhuizen, laat de heer Davenschot weten.

Hij is er ongelofelijk trots op dat het spandoek waar hij op staat samen met een passende tekst, de komende maanden aan het bouwproject komt te hangen.

Toe aan vernieuwing

De Hofkamp was erg verouderd en toe aan vernieuwing. Er werd na veel wikken en wegen besloten om een geheel nieuw gebouw neer te zetten. Wouter Versteeg is de directeur bedrijfsvoering binnen Zorgaccent. Samen met Fame planontwikkelaar, architect Coen Koenders, aannemer Plegt en Installateur Löwik (en vele medewerkers) is men in februari begonnen met de voorbereidingen. In juni is men daadwerkelijk aan het bouwen gegaan. 'Als er geen Elfstedentocht komt dan denk ik dat we in juni met de bouw klaar zijn. In augustus hopen we de bewoners in hun nieuwe onderkomen te kunnen verwelkomen,' aldus Versteeg. Oude bomen verplanten is geen goede zaak, maar voor de bewoners van de Hofkamp zat er helaas niets anders op. Gelukkig konden 30 bewoners naar een leegstaand appartementencomplex in de Hagenborg. Deze appartementen liggen slechts 300 meter verderop. Vandaar dat de bewoners als 'opzichters' regelmatig naar de bouw komen om de vorderingen nauwlettend in de gaten te houden.

Voorheen kende het gebouw één grote zitkamer, dat wordt veranderd. Er komen buurtkamers waar maximaal 9 bewoners samenkomen. Iedere bewoner heeft straks een eigen kamer met badkamer en slaapkamer. Elke buurtkamer kent een eigen verzorgingsteam. In totaal kunnen straks 63 mensen terecht in de Hofkamp. De ene zijde kent drie verdiepingen en de andere vier. Er komt ook een speciale beleeftuin. In het pand zat ook fysiotherapie Leidekker. Zij hebben een ander pand gevonden en de bewoners van Dimence hebben een onderkomen elders in de stad. De oud-bewoners, begeleiders en medewerkers maakten er samen in een grote tent een soort van feestje van. 'We maken er straks in augustus nog eens een mooi feestje van wanneer de bewoners terug kunnen,' gaf Ina Kerkdijk aan.

Meer berichten