Afbeelding
aangeboden door bsmedia.nl

Het belang van een website-analyse

Algemeen

Als ondernemer uit het mooie Almelo wil je zo hoog mogelijk scoren in Google. Voordat je een SEO-traject begint is het belangrijk dat je een SEO-analyse uitvoert. De specialisten van B&S Media Internetmarketing kunnen voor jou een sterke website-analyse maken. Hierbij letten ze op onder andere de 6 punten uit dit artikel. Na deze analyse weet je precies wat de verbeterpunten zijn en hoe je de vindbaarheid van de website kunt beïnvloeden.

Website snelheid

Het controleren van de laadsnelheid is een van de onderdelen van de analyse. Je kunt hiervoor Google PageSpeed gebruiken. Deze (gratis) tool geeft aan hoe snel de laadtijd is en op welke punten deze verbeterd kan worden. Wanneer de website snel genoeg is, hoef je hier verder niet veel tijd aan te besteden.

Rapportage en tracking

Zonder rapportage weet je niet welke voortgang er is geboekt. Daarom raden wij je aan om vooraf een nulmeting te doen. Zo weet je hoe de website presteert voor de SEO-campagne. Stel daarom van tevoren tools zoals Google Analytics, Google Search Console en Tag Manager in.

Errors controleren

Het volgende onderdeel van de SEO-analyse is het zoeken van problemen. Hoe langer de website bestaat, hoe groter de kans dat er errors in de website zitten. Ook hiervoor zijn tools gemaakt die je kunt gebruiken om de website te controleren. Deze tools controleren de website onder andere op kapotte interne links en 404 errors.

Pagina’s indexeren

Met Google Search Console kun je ontdekken welke pagina’s door Google worden geïndexeerd. Zo kom je er ook achter welke pagina’s zichtbaar zijn, terwijl deze niet geïndexeerd hoeven te worden. Een andere snelle manier om de indexatie-problemen op te lossen, is door de XML sitemaps van de website te bekijken.

URL-structuur

Een duidelijke URL helpt een zoekmachine begrijpen waar de betreffende pagina over gaat. Naast dat zoekmachines beter begrijpen waar de pagina binnen de website overgaat, kan een leesbare url ook de bezoekers helpen. Een URL als https://www.bsmedia.nl/zoekmachine-optimalisatie-seo/almelo is veel duidelijker dan https://www.bsmedia.nl/2d54854g=5423. Het gebruik van interpuncties kan handig zijn bij het opstellen van een URL. Door koppeltekens wordt de URL beter leesbaar voor zowel de bezoeker als de zoekmachine.

Keyword kannibalisme

Keyword kannibalisatie vindt plaats als je op meerdere pagina’s van je website hetzelfde zoekwoord hebt verwerkt. Hierdoor concurreren jouw pagina’s met elkaar voor een positie in de zoekresultaten. Google raakt in de war, want ze zien dezelfde content op verschillende pagina’s binnen jouw website terugkomen. De oplossing? Probeer per zoekwoord of onderwerp maar één pagina te maken.

Aan de slag met SEO

Wil jij aan de slag met SEO in Almelo? Controleer zelf je website op de bovenstaande punten of vraag de SEO-specialisten van B&S Media Internetmarketing om hulp. Naast SEO-analyses zijn zij experts op het gebied van vindbaarheid, webdesign en Google Ads. Ga je een samenwerking aan met B&S Media, dan profiteer je van de volgende punten:

  • Hoogwaardige service;
  • Betrokken bij jouw bedrijf;
  • Persoonlijke samenwerking;
  • Kwalitatieve campagnes;
  • Specialistische kennis;
  • Passie voor het vak.
LaWeDaMaDo komt met het toneelstuk 'Zwanenzang'.
LaWeDaMaDo beleeft Zwanenzang 2 uur geleden
Mail: marlou.lammersen@kaliberkunstenschool.nl.
Workshops Druktechnieken 19 uur geleden
Michelle Brouwer is Stadsdichter van Almelo.
Michelle Brouwer de eerste Stadsdichter 20 uur geleden
ALMELO - Bezoek Indiase Ambassadeur mevr. Reenat Sandhu aan de gemeente Almelo. FOTO: Emiel Muijderman EVM20240411
Hoog bezoek uit India 21 uur geleden
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 22 uur geleden
Wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis juicht de pilot toe. (Foto: Lenneke Lingmont)
Pilot Zorg in Onderwijstijd 15 apr, 08:38
Afbeelding
Hospice Leendert Vriel Almelo houdt een open huis 14 apr, 12:41
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 14 apr, 09:35