Charles van den Berg is aan bed gekluisterd maar erg blij dat hij op zijn nieuwe plek in 't Weggeler is
Charles van den Berg is aan bed gekluisterd maar erg blij dat hij op zijn nieuwe plek in 't Weggeler is (Foto: )

Spectaculaire, bijzondere verhuizing

Marion Wesselink

Veel steun en hulp

ALMELO - 'Ik vind het geweldig en ik ben er ook heel dankbaar voor dat ik onlangs door de samenwerking tussen de medewerkers van Zorgaccent, brandweer en ambulance toch kon verhuizen van de flat in de Aalderinkshoek naar TMZ 't Weggeler,' laat Charles van den Berg weten. Acht maanden lag hij op bed in zijn werkkamer voor hij kon verhuizen.

Dank aan Zorgaccent

Charles van den Berg(68) kwam vijf jaar geleden naar Almelo. Tot vorige week woonde hij samen met zijn vrouw Neshera (66) in de flat Karelia in de Aalderinkshoek, op de vijfde verdieping.

Charles was al lange tijd mantelzorger voor zijn zieke vrouw. Hij kreeg zelf ernstige rugklachten en acht maanden geleden werd dat zo erg dat hij absoluut niet meer van bed kon. Hij is vanaf die tijd dag en nacht aan zijn bed gekluisterd. Hij kan alleen liggen en zijn bovenlichaam niet opheffen.

Er werd een plek in het verzorgingshuis aangevraagd, maar dat had nog al wat voeten in de aarde. Vanaf eind januari ligt Charles dus al te wachten. 'Gelukkig hebben mijn vrouw en ik heel veel steun en hulp gehad van Zorgaccent, team Aalderinkshoek. Zonder hen had ik het beslist niet volgehouden,' geeft Charles aan.

Naar 't Weggeler

Plots kwam het bericht dat er een specifiek appartement in het verpleeghuis 't Weggeler vrij kwam op 4 oktober jl. Er moest snel beslist worden. 'We hadden geen idee hoe ik vanuit die flat vervoerd moest worden,' aldus Charles. Het werd ook een hele bijzondere operatie. Charles werd in een speciale schelp gelegd die uit twee delen bestond. Hij werd helemaal vast gezet en er werd goed voor gezorgd dat hij zo min mogelijk schokken kreeg. Het raam moest verwijderd worden. De brandweer regelde dat hij in een bepaalde bak hij via een speciale takelbaan naar beneden kon. Onderweg naar beneden regende het en dat had Charles ook lang niet meer mee gemaakt. Hij heeft samen met de begeleider in de bak het liedje 'En de regen ging van tik, tak, tik, onder moeders paraplu', gezongen. 'Dat was een heel speciaal gevoel,' gaf Charles later aan.

Fijne plek

Hij is nog maar net in het Weggeler, maar vindt het nu al geweldig op zijn nieuwe plek. Hij weet dat hij voor de rest van zijn leven aan zijn bed gekluisterd is. Toch is hij blij met wat hij nog wel kan. Hij wil zijn werk als online bijbelleraar weer op pakken en hij vindt het ook fijn dat er veel zorg geboden wordt aan zijn vrouw. Langs deze weg wil Charles dan ook heel graag kwijt hoe blij hij is met de optimale zorg die hij de afgelopen acht maanden mocht ervaren. En die zorg voelt hij ook in 't Weggeler. 'De zorg staat de laatste jaren vaak in een negatief daglicht maar ik wil graag een pluim geven aan de zorg in Nederland, die het toch maar mogelijk heeft gemaakt dat deze verhuizing door kon gaan!' Zie meerdere foto's van deze bijzondere verhuizing op de facebookpagina van het Almelo's Weekblad.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden