Op de bres voor de bijen, een bijenmengsel is verkrijgbaar bij stichting Natuurhus
Op de bres voor de bijen, een bijenmengsel is verkrijgbaar bij stichting Natuurhus

Plus supermarkten op de bres voor bij

Algemeen

ALMELO – De vier Plus supermarkten starten op 1 april met een statiegeldactie voor de bijen. ‘Onze klanten kunnen hun statiegeldbonnen doneren en de Plus supermarkten zullen de opbrengst afronden op een mooi bedrag,’ vertelt Herman van Limbeek. De actie loopt van 1 april tot en met 26 mei. Door deze actie krijgt de Almelose bijenvereniging ‘t Iemenschoer een bijdrage voor de bouw van een nieuwe bijenstal op de locatie van Erve Peeze.

De imkersvereniging voor Almelo en omstreken zet zich in voor de bij. Ze willen de bijenhouderij en de bijenteelt in de regio Almelo bevorderen en behartigen de belangen van bijen en imkers. Heel belangrijk is het op peil houden van de bijenpopulatie in de regio Almelo. Vandaar dat ‘t Iemenschoer een nieuwe bijenstal wil realiseren bij Informatie- en Doecentrum Peeze aan de Wolbeslanden in Bornerbroek. Erve Peeze maakt onder andere deel uit van de fietsroute door De Doorbraak, de ecologische verbindingszone tussen Twente en Salland.

De toekomstige bijenstal wordt ook een plek om schoolklassen te ontvangen en voorlichting te geven over bijen. Naast het geven van voorlichting worden er jaarlijks nieuwe imkers opgeleid. Tijdens de praktijklessen worden de cursisten meegenomen door een bijenjaar en wat de taken van de imker in zo’n jaar zijn. De cursus (maart-sept.) wordt afgesloten met een examen waarna de deelnemers een diploma van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging krijgen.

En binnenkort starten ze met een jeugdcursus voor beginnende imkers. Daarnaast kunnen mensen die graag een stukje grond willen inzaaien met bloemenzaad een mailtje sturen naar stichting Natuurhus Almelo: secretaris@natuurhusalmelo.nl en dan krijgen ze bijenmengsel. Afmeting minimaal 100m2 en op is op.

Spaar voor een spetterende zomer!

Ook dit jaar slaan PLUS Almelo en Het Sportpark Almelo de handen in elkaar voor een sportieve zomer! Middels een unieke spaaractie kunnen de klanten van PLUS Almelo vanaf 1 april t/m 5 mei sparen voor een zomerabonnement bij Het Sportpark. Met een zomerabonnement kan men van 13 mei tot 15 september onbeperkt genieten van de vele faciliteiten op Het Sportpark Almelo. Voor elke € 5,- krijgt de klant een zegel.

Bij inlevering van een volle spaarkaart (20 zegels) ontvangt men bij één van de vier Plus supermarkten een voucher. Met deze voucher kan met voor € 40,- een zomerabonnement kopen bij de receptie van Het Sportpark. Daarnaast kunnen klanten die via de spaaractie een zomerabonnement van Het Sportpark kopen dit jaar voor slechts € 5,- per persoon deelnemen aan de Almelose Zwem4Daagse van 18 tot en met 21 juni 2019!

www.plus.nl

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 10 uur geleden
Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles blijft in de eredivisie 19 mei, 16:45
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 19 mei, 11:19
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud 19 mei, 10:31
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 18 mei, 12:33
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23